Neka nova Zvezda, crveno za radost u derbiju! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2018, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neka nova Zvezda, crveno za radost u derbiju! (video)

Posle promene dresova u poluvremenu, Zvezda u drugih 20 minuta potpuno nadigrala Partizan koji je u sve težoj situaciji. Sjajni Perperoglu u pobedničkoj ekipi, Zagorac potpuno podbacio u Partizanu.

Košarkaši Crvene zvezde ne posustaju u ABA ligi. Ni Partizan im večeras u hali ''Aleksandar Nikolić'' nije mogao ništa pred svojim navijačima, iako su crno-beli bili bolji rival u prvom poluvremenu.

Na kraju, 77-71 za Crvenu zvezdu, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je deveta pobeda u devet utakmica ekipe Milana Tomića, dok je Partizan pretrpeo već peti poraz u ABA ligi, a ukupno četvrti uzastopni, računajući i Evrokup (Zenit, Budućnost, Valensija, Crvena zvezda).

Zvezda je znatno bolje ušla u utakmicu, pogotovo Džo Reglend koji je bukvalno sam doneo crveno-belima vođstvo od 7:0.

Ali, onda su se na drugoj strani raspucali Džok Lendejl i Stefan Janković. U neverovatnoj šuterskoj seriji, najpre Lendejl pogađa tri trojke za redom, onda i Janković uspeva to da reprizira i Partizan je pred kraj prve četvrtine poveo sa 22:12.

Ne treba ni isticati da je u tim trenucima bio pravi delirijum među navijačima crno-belih, ali ekipa Andree Trinkijerija to nije uspela da iskoristi. Usledio je značajan pad u njihovoj igri, pa Zvezda preko Cirbesa, Kešelja i Berona stiže na 22:20.

Ipak, nije Partizan do kraja druge četvrtine dozvolio rivalu da napravi preokret, iako je Zvezda u svojim redovima imala i veoma raspoloženog Stratosa Perperoglua, koji je sjajno šutirao za tri poena.

Na odmor se otišlo rezultatom 41:38 za Partizan, a zanimljiv detalj dogodio se u poluvremenu. Pošto su obe ekipe u prvih 20 minuta igrale, na opšte iznenađenje, u pretežno belim dresovima, Crvena zvezda je u pauzi promenila dresove, sa crvenom bojom koja je dominirala i kao da je na teren izašao neki drugi tim.

Zvezda je zaigrala mnogo bolje u odbrani, a uz to je Partizanov šut za tri poena potpuno stao, iako je Bandža Si pogodio van linije 6.75 na početku trećeg kvartala za 44:38.

Od tog trenutka Zvezda pravi seriju 16:0 i stiže do vođstva od 54:48 i igra Partizana se potpuno raspala.

Pokušavali su crno-beli u par navrata da uzvrate, ali više nisu imali bukvalno nijednog raspoloženog igrača u svojim redovima, koji bi mogao da im donese preokret.

Umesto toga, Zvezda je lagano uvećavala razliku, predvođena izvanrednim trilingom Perperoglu-Faje-Reglend i mirno je privela posao kraju.

Konačnih 77:71 je čak i pristojna razlika za Partizan, s obzirom da je Zvezda imala i 13 poena prednosti na ulasku u finiš (77:64).

Iskusni Stratos Perperoglu je meč završio sa 25 poena (5/7 za tri), Reglend je upisao 19 i šest asistencija, a Mo Faje 11 poena i 7 skokova.

U Partizanu, Džok Lendejl 18 poena, ali najveći deo, čak 14 u prvom poluvremenu. Pejdž je upisao 12, Marinković 11, a potpuno je podbacio Rade Zagorac, bez poena za 21 minut u igri (0/4 za tri poena).

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.