Izvor: B92, 05.Jun.2020, 09:10

Navijači teraju Kataija, Galaksi se ne oglašava FOTO

Aleksandar Katai, fudbaler Los Anđeles Galaksija, nalazi se na izlaznim vratima kluba zbog rasističkih komentara supruge Tee Katai.

Ona je putem Instagram profila komentarisala velike proteste u Sjedinjenim Američkim Državama koji su izazvani ubistvom Afroamerikanca Džordža Flojda.

Galaksi se odmah posle toga oglasio saopštenjem, kao i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde izvinivši se svima, međutim navijači ne prihvataju izvinjenje.

Mnogi su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protestovali ispred trening centra Galaksija traživši da klub otpusti Kataija.

"Učinite pravu stvar i otpustite Aleksandra Kataija. Inače će biti ozbiljnih posledice".

"LA Galaksi, sve dok je Aleksandar Katai u klubu, ja neću kupiti kartu, dres ili bilo šta drugo. Neću gledati mečeve. Što je mnogo, mnogo je. Preuzmite odlučne i značajne akcije".

Kako je preneo novinar Kevin Bakster klub je održao sastanak sa Kataijem u četvrtak ujutru.

"Iz LA Galaksija su rekli da su se sastali sa Kataijem u četvrtak ujutru, ali su odbili da izdaju saopštenje u vezi disciplinskih akcija protiv njega, a zbog raspaljivih komentara njegove supruge na društvenim mrežama".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Los Anđeles ne prašta - Galaksi otpustio Kataija

Izvor: RTS, 05.Jun.2020

Fudbalski klub iz MLS lige LA Galaksi otpustio je srpskog fudbalera Aleksandra Kataija, zbog rasističkih ispada njegove žene na društvenim mrežama. . Los Anđeles nije oprostio i prihvatio izvinjenje Aleksandra Kataija,...

Nastavak na RTS...

AMERIKANCI PROTERALI SRBINA ZBOG SUPRUGE: Tea Katai kritikovala demonstracije, a muž dobio otkaz! FOTO

Izvor: Kurir, 05.Jun.2020

Aleksandar Katai je dobio otkaz od čelnika LA Galaksija zbog rasističkih komentara. njegove supruge

Nastavak na Kurir...

Skupo ga koštala objava supruge Tee o ubistvu Flojda: Katai više nije igrač Los Anđeles Galaksija!

Izvor: Večernje novosti, 05.Jun.2020

Nakon saopštenja kluba reagovao je i sam Aleksandar Katai, koji se izvinio i naveo da su postovi njegove supruge "neprihvatljivi", ali to mu nije sačuvalo posao Srpski fudbaler Aleksandar Katai nije više igrač Los Anđeles Galaksija, saopštio je danas taj klub.Klub je naveo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.