Bez iznenađenja u Napulju, poraz Zvezde pod Vezuvom

Izvor: RTS, 28.Nov.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez iznenađenja u Napulju, poraz Zvezde pod Vezuvom

Fudbaleri Napolija savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 3:1, u petom kolu grupne faze Lige šampiona. Domaćin je slavio golovima Hamšika u 11, Mertensa u 33. i 52, dok je poraz ublažio Mohamed El Fardu Ben u 75. minutu. Od premijernog nastupa u Ligi šampiona crveno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se opraštaju 11. decembra mečom protiv Pari Sen Žermena u Beogradu.
Napoli, veliki favorit u ovom meču, odlično je otvorio meč pa je brzo i lako došao do prednosti.

Posle kornera, Nikola Maksimović je bio najviši u skoku, prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je bio Marek Hamšik i Napoli je poveo. Igrao se 11. minut.
Mogli su domaći i pre do gola, ali je fenomenalan pokušaj Mertensa petom zaustavio Borjan.
Zvezda je mogla do izjednačenja, posle jednog odličnog napada koji je kreirao Marko Marin.
Sačuvao je Marin loptu, proigrao Simića, ovaj šutirao, ali je Ospina, istina uz velike probleme, sačuvao mrežu.
Zvezda se polako oslobađala i igrala sve bolje i bolje, ali joj Napoli nije dopustio da se razigra, već je kontrolisao situaciju na terenu.
Kulibali je imao opasan pokušaj glavom, ali je Borjan odbranio.
Ipak, golman Zvezde ništa nije mogao u 33. minutu, kada je Dris Mertens spretno reagovao na ubacivanje sa boka, i smestio loptu u mrežu.
U drugom delu igre, Vladan Milojević je u vatru bacio mladog Joveljića, koji je priliku dobio umesto Nikole Stojiljkovića.
Napoli je započeo drugo poluvreme baš kao i prvo - brzim golom.
Marek Hamšik je fenomenalno proigrao Mertensa, a Belgijanac još jednom savladao Borjana, ovaj put za 3:0.
A onda, trenutak genijalnosti Marka Marina. Prvo je zadržao loptu pred kaznenim prostorom Napolija, a potom lucidnim dodavanjem izbacio odbranu domaćih i servirao loptu Benu, koji je savladao Ospinu.

I Jovančić je dobio priliku, umesto Srnića, a Zvezda je u nekoliko navrata zapretila domaćim fudbalerima, ali bez nekog većeg uspeha.Nije previše ključalo pod Vezuvom, ali će zato ključati u grupi i poslednjem kolu.
Napoli je ovom pobedom dospeo na prvo mesto (devet bodova), a drugi je PSŽ sa osam. Šest ima Liverpul, dok je Zvezda poslednjeplasirana sa četiri boda.
U poslednjem kolu, Zvezda dočekuje PSŽ, dok će Liverpul biti domaćin Napoliju.
Ovako je protekao meč:
22.51 - Kraj meča. Napoli – Crvena zvezda 3:1.
22.44 - Odličan udarac Ebesilija sa distance, Ospina je uz velike napore sačuvao mrežu.
22.35 - Ebesilio je na terenu, umesto Simića.
22.31 - Žuti karton za Jovančića koji je povlačio Alana za dres.
22.16 - GOOOL! Ben je pogodio za 3:1. Ali, kakvo dodavanje Marka Marina! Neverovatno dodavanje za Bena, kojim je izbacio čitavu odbranu i servirao loptu Benu za gol.
22.11- GOOOL! Opet Dris Mertens. Fenomenalno dodavanje Hamšika, Belgijanac je dobro šutirao, Borjan imao ruke na lopti, ali je ona ipak završila u mreži.
22.04 - Počelo je drugo poluvreme, Milojević je šansu ukazao mladom Joveljiću, koji je na terenu umesto Nikole Stojiljkovića.
21.48 - Poluvreme.
21.78 - Žuti karton za Krstičića, koji je sprečio kontranapad Napolija.
21.33 - GOOOL! Mertens je snalažljiv pred golom Zvezde, odlično je reagovao na ubacivanje sa boka i savladao Borjana.
21.27 - Jednostavna i vrlo opasna akcija Napolija - Kulibali je izneo loptu, na kraju šutirao glavom, Borjan sjajno reguje i samo korner za Napoli.
21.21 - Velika prilika za Zvezdu! Marin je divno sačuvao loptu i proigrao Simića, ali je Ospina odbranio njegov udarac. Pokušao je Simić i iz drugog puta, ali je Albiol stigao pre do lopte i otklonio opasnost.

21.18 - Zvezda je pripretila preko Srnića, ali je njegov udarac sa distance bio neprecizan.
21.10 - GOOOL! Napoli je poveo protiv Zvezde, preko kapitena Mareka Hamšika. Maksimović je bio najviši u skoku, loptu samo zakačio i prebacio na drugu stativu, a Hamšik iz peterca smestio u mrežu.
21.07 - Dobar dribling Insinjea, izbacio je Babića lako, ali je slabo šutirao, pravo Borjanu u ruke.
21.05 - Kakav napad Napolija i kakva šansa! Prvi napad domaćih, Kaljehon je proigrao Mertensa, Belgijanac sam pred Borjanom, pokušao je atraktivno - petom, ali je golman Zvezde sačuvao mrežu.
21.02 - Lep napad Zvezde po desnoj strani, gde su kombinovali Stojiljković i Ben, ali bez opasnosti na kraju, lopta je u rukama Davida Ospine. Golman Napolija se povredio prilikom sudara sa napadačem Zvezde, ukazuje mu se pomoć.
21.00 - Počeo je meč, prvi napad ima domaća ekipa.
19.55 - Poznati su sastavi timova.
Napoli: Ospina, Maksimović, Albiol, Kulibali, Rui, Hamšik, Alan, Ruiz, Kaljehon, Mertens, Insinje.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Srnić, Krstičić, Ben, Marin, Simić, Stojiljković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LŠ - Napoliju bodovi, Marin i društvo idu kući uzdignuta čela (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2018, 00:07

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su treći poraz u grupnoj fazi Lige šampiona, ali će nakon gostovanja u Napulju put Beograda uzdignuta čela...Treće gostovanje Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona predstavilo je šampiona Srbije u najboljem svetlu računajući mečeve na strani...Napoli je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.