Na Čairu 15. uzastopna pobeda „crveno-belih”

Izvor: Politika, 22.Nov.2015, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Čairu 15. uzastopna pobeda „crveno-belih”

Radnički – Crvena zvezda 1:2 (0:0). – Gosti poveli preko Kataija, izjednačio kapiten Jovanović, a pobedonosni gol postigao Ibanjez

NIŠ – U velikom jesenjem fudbalskom derbiju sinoć su na niškom Čairu fudbaleri savladali Crvene zvezde savladali  domaći Radnički sa 2:1 (0:0), i nastavili seriju koja već ima 15 uzastopih pobeda.

Činilo se na samom početku susreta da su fudbaleri Radničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prepustili gostima sredinu terena i inicijativu, i da će se više voditi računa kako da sačuvaju svoju mrežu. Jer, „crveno-beli“ su u prvih desetak minuta imali i više lopte u nogama i igrali mnogo ambicioznije. Nije, međutim, bilo tako – posle dva pokušaja da ugrozi mrežu Zvezde iz kontranapada (usamljeni Ašćeruić u 5. i 9. minutu), Radnički je dao na znanje da ipak ne respektuje lidera. U 12. minutu, u akciji koja je krenula od kapitena A. M. Jovanovića i Đuričkovića, lopte se domogao Darko Bulatović koji je izvanredno šutirao, ali je prečka, uz uzdahe na tribinama spasila srećnog Kahrimana i gol gostiju.

Podstrek je ova lepa akcija bila za domaću ekipu, ozbiljnije su organizovali napade prema Zvezdinom kaznenom prostoru Marjanović, odlični Tomić i ostali, a uz podršku sa tribina sve do 30. minuta igrali su stalno na polovini gostiju. Ali, osim poluprilike posle gužve pred golom gostiju (25) kada je malo nedostajalo da Ašćerić i Marjanović pre stignu do lopte od odbrambenih igrača Zvezde, ozbiljnijih šansi nije bilo.

Za divno čudo igralo se opušteno, „lagano“, i mirno. Monotoniju je razbio jedino sudija Glođović sa tri žuta kartona, Tomiću iz Radničkog i Donaldu iz Zvezde u istom, 40. minutu, a dva minuta kasnije i Jovanoviću. Ali, malo je to uzbuđenja i na kratko, jer su fudbaleri oba tima nastavili sa veoma obazrivom igrom sve do poslednjeg minuta pred pauzu između poluvremena. U tom 45. minutu umalo da Radnički ipak doše u vođstvo – posle kornera koji je sa leve strane izveo kapiten Jovanović loptu je glavom uputio ka golu Zvezde Nemanja Lakić-Pešić. Ipak, Kahriman je dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

 I nastavak je doneo, u prvim minutima, obazrivu igru bez nagoveštaja da će se nešto promeniti. Ali, promenilo se i to veoma neočekivano i brzo, već u 54. minutu. Komotno ponašanje domaćih pred svojim golom iskoristio je Aleksandar Katai – sa oko 25 metara potpuno iznenada se odlučio na šut a da niko nije ni pokušao da ga omete i blokira, bio je precizan i zatresao je mrežu iza golmana A. S. Jovanovića, čija je intervencija bila i zakasnela i uzaludna – 1:0 za Zvezdu, 54. minut.

Istoga časa Radnički je promenio igru, krenuli su fudbaleri sa Čaira mnogo ambicioznije i organizovanije. I već  u 64. minutu izjednačili su rezultat na 1:1. Odbrana Zvezde pokušala je u ofsajd zamci da „ulovi“ domaće napadače, ali učinila je to izuzetno loše – na odlično dodavanje Marka Tomića sa sredine igrališta nije odreagovo Ašćerić u špicu Radničkog, a njega su Zvezdini fudbaleri ostavili iza svojih leđa, stao je niški napadač u mestu kao ukopan, a iz drugog plana uleteo je A. M. Jovanović. Poveo je niški kapiten loptu nekoliko metara i onda, kada je došao oči u oči sa golmanom „crveno-belih“ samo je prebacio preko Kahrimana i zatresao Zvezdinu mrežu – 1:1, 64.minut.

Ponovo je Zvezda preuzela inicijativu, a domaći su pokušavali iz kontranapada da ugroze goste. Kada se očekivalo da će se meč završiti bez pobednika usledila je nova i velika neopreznost fudbalera Radničkog i novi šok za domaće navijače: po levoj strani kao „kroz sir“ prošao je i do samog gola domaćih se prošetao Luis Ibanjez. Kada je došao na pet-šest metara od mreže Radničkog udarcem po zemlji savladao golmana Jovanovića – 2:1 za Zvezdu, 84. minut.

Stadion: Čair. Gledalaca: oko 9.000. Strelci:  0:1 Katai (54), 1:1 A. M. Jovanović (64), 1:2 Ibanjez (84). Sudija: Glođović (Vrbas) 6,5. Žuti kartoni: Tomić, Zemljanuhin, Petrović (Radnički), Jovanović, Donald (Crvena zvezda).

RADNIČKI: A. S. Jovanović 7, Petrović 6,5, R. Bulatović 7,5, Lakić-Pešić 6,5, D. Bulatović 7, Tomić 8, Marjanović 7, Đuričković 7 (od 73. M. Krstić), A. S. Jovanović 7,5, Zemljanuhin 6,5 (od 60. Apostolović –), Ašćerić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman 7, Petković 6,5, Jovanović 7, Luković 7, Ibanjez 7,5, Grujić 8, Donald  7, Katai  7,5, Sikimić 6,5, Srnić 6,5 (od 75. Oliveira –), Matos 6,5 (od 64. Jović –).

Igrač utakmice: Grujić (Zvezda) 8.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

ATMOSFERA U ZVEZDINOM AUTOBUSU Vule Jovanović pušta bradu da bi muvao starije devojke

Izvor: Blic, 22.Nov.2015

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su 15. uzastopnu prvenstvenu pobeud pošto su savladali Radnički u Nišu sa 2:1, pa je atmosfera bila sjajna u autobusu na povratku u Beograd...Postavljamo standarde,obaramo rekorde!!! ⚪️⚪️..A photo posted by Vukasin Jovanovic (@vukasinjovanovic30) on Nov 22,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.