NIJE MOGLO BEZ DRAME: Zvezda savladala Budućnost! Blistali Lojd i Dobrić, Kuzmić X faktor

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 18:01

NIJE MOGLO BEZ DRAME: Zvezda savladala Budućnost! Blistali Lojd i Dobrić, Kuzmić "X faktor"

Biće uzbudljivo do poslednje utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u prvoj utakmici finalne serije ABA lige rezultatom 82:78 (20:20, 24:18, 19:17, 19:23). Srpski predstavnik u regionalnom do veoma važnog trijumfa stigao nakon drama u poslednjem minutu meča u kojem su blistali Ognjen Dobrić i Džordan Lojd.

Odlično su crveno-beli otvorili meč u dvorani Aleksandar Nikolić. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Domaćin je brzo stigao do prednosti od 11:4. Ubrzo posle tajm-auta Dejana Milojevića Budućnost se vratila u meč. Mnogo problema defanzivi srpskog predstavnika stvarala je igra 2 na 2 , u kojoj je Vili Rid bio apsolutno dominantan. Uprkos ranom vođstvu, prva deonica završena je rezultatom 20:20.

Ulaskom Ognjena Kuznimća, Zvezda je konsolidovala defanzivni skok, iskusni centar je "pokupio" sve što je mogao. Budućnost je počela da se oslanja na šut sa poludsitance koji ih je solidno služio u drugoj četvrtini. Pogađali su Kobs, Mitrović, Dala Vale... Međutim, Dejan Davidovac i Džordan Lojd su komandovali napadima kluba sa Malog Kalemegdana, pogađali su iz praktično svih pozicija. Amerikanac je preuzeo ulogu lidera, nekoliko napada završavao je uz faulove, pogađao je sa distance, iz reketa... Odlična sekvenca u poslednjim minutima krunisana je flouterom Branka Lazića u poslednjoj sekundi prvog poluvremena. Crveno-beli su na veliki odmor otišli sa +6 (44:38).

Branko Lazić beats the halftime buzzer! ⏰🙌#ABAPlayoffs @kkcrvenazvezda pic.twitter.com/EUw7TvxtAE

— ABA Liga (@ABA_League) May 16, 2021

IT'S GAME DAY!

Who'll grab the win today? 🤔

🔴⚪ = @kkcrvenazvezda

🔵⚪ = @KKBuducnostVOLI#ABAPlayoffs pic.twitter.com/Tet5XBoM1Q

— ABA Liga (@ABA_League) May 16, 2021

Are you ready? @kkcrvenazvezda 🆚 @KKBuducnostVOLI

🔥🔥🔥#ABAPlayoffs pic.twitter.com/0TBiwLSH4S

— ABA Liga (@ABA_League) May 16, 2021

Manje od sat vremena do početka finala @ABA_League! 🔴⚪️#TogetherWeStand #kkcz pic.twitter.com/FMDoDid6Kx

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) May 16, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.