Izvor: HotSport.rs, 31.Dec.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA TAJNI U ZVEZDI: Radonjić otkrio na koji način je Bobi izrastao u MVP-ija EL

Ekipa Crvene zvezdez čeka Novu godinu, ali više od toga: navijači Crvene zvezde očekuju 2. februar u megdan sa slavnim Realom iz Madrida.
Real u svom sastavu ima NBA zvezde poput Rudija Fernandeza koji se ne libi da uhvati lob-pas svog saigrača i da, bezmalo, zakuca zubima kešajući se o koš.
Međutim, Zvezda u svom sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ima – Bobija Marjanovića. A kada se kaže njegovo ime, prva asocijacija svakom ljubitelju košarke jeste i mora biti: MVP regularnog dela Evrolige.
Ovaj momak tokom ove sezoe beleži 16,8 poena i sakuplja 10,7 skokova u eltinom evropskom košarkaškom takmičenju. Zbirni indeks korisnosti Marjanovićevih nastupa je nestavrnih 249! Uz to, najbolji je skakač EL.
Šef struke crveno-belog tima, Dejan Radonjić, ne krije da je mnogo znoja proliveno da bi se došlo do takvih statističkih parametara.
– Jako sam zadovoljan time što je Boban zaslužio tako veliko priznanje kao što je MVP Evrolige. To je velika satisfakcija i za mene – rekao je Radonjić.
On je dodao da ne postoji neki specijalan recept za uspeh sjajnog centra crveno-belog tima. Formula je jasna kao dan: mukotrpan rad:
– Nema tajne. Samo i iskljucivo veliki trud. Individualni rad je nešto čime se jako mnogo bavimo. Ali, ne samo sa Bobijem – ističe Radonjić, prenosi Mondo.
Trener crveno-belih uveren je da je ostanak Marjanovića na Malom Kalemegdanu samo doprineo njegovom igračkom napretku:
– Mislim da je jako bilo bitno to što smo godinu dana radili zajedno, što smo se bolje upoznali i što smo locirali stvari koje je bilo potrebno nadograditi. Uočeno prošle sezone pokušali smo da popravimo u međuperiodu i očigledno da je to sada daleko drugačije nego prošle sezone, kada je u nekim situacijama pokazao da može da odigra dobro, a u nekim pokazivao slabosti – jasan je Radonjić.
Ipak, u crveno-belom klubu, klubu koji ima učinak od neverovatnih 15-0 u regionalnom takmičenju, radi se podjednako sa svim igračima:
– Na tim slabostima smo radili i sa njim, kao i sa ostalim igračima. Nije nam prošle sezone bilo jednostavno da se time bavilo, jer je bilo manjka prostora, a sve je to zahtevalo veliki rad – naglasio je Radonjić.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.