Mrkela o Falku, Bakajoku i prelaznom roku

Izvor: B92, 06.Feb.2021, 15:06

Mrkela o Falku, Bakajoku i prelaznom roku

Sportski direkor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je o zimskom prelaznom roku i tom prilikom iskazao zadovoljstvo stanjem u klubu.

"Za nas je zimski prelazni rok izuzetno važan, jer se na taj način spremamo za prolećni deo sezone, kao i za leto i ono što nas čeka u kvalifikacijama za evropska takmičenja. Tako da, želeli smo da u ovom prelaznom roku odradimo što je više moguće poslova, kako bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremno dočekali sve ono što sledi na proleće i leto. Zadovoljan sam urađenim. Otišla su nam četvorica fudbalera: Spiridonović, Simić, Boaći i Hajdin, a doveli smo Falka, Bakajoka i Srnića, te priključili Odadu iz Grafičara", počeo je Mrkela.

Zadovoljan je što je crveno-beli dres ponovo zadužilo dobro poznato lice za sve – Slavoljub Srnić.

"Srnić je dete Zvezde i on dobro poznaje situaciju u klubu, uz to je neko ko je osvajao trofeje i igrao evropska takmičenja. On je dobro pojačanje za nas. Stanković ga vidi na jednom posebnom mestu u timu, ali to nije jedina pozicija na kojoj može da odgovori zahtevima. Trenirao je sa nama i pre potpisa ugovora i on i Stanković su mogli dobro da se upoznaju. Svakako se radi o momku koji je mnogo učinio za klub u godinama kada smo se podizali i počinjali redovno da igramo evropska takmičenja."

Velika očekivanja Mrkela ima od Filipa Falka.

"Od Falka imam velika očekivanja. On je prošle godine igrao u Seriji A i radi se o izuzetno talentovanom fudbaleru. Imao je odličnu sezonu u najelitnijem italijanskom takmičenju, postizao golove, asistirao... Ipak, još uvek nije najspremniji, imao je period od mesec dana u kojima nije baš trenirao na način na koji smo mi to radili na Kipru i u Turskoj. Trebaće mu vremena da se podigne, ali je talentovan i dobar fudbaler koji je naučio da igra u dobrim uslovima i očekujem dosta od njega."

Veruje da Aksel Bakajoko može da dostigne pun potencijal u Crvenoj zvezdi.

"Bakajoko je odlično radio na pripremama na Kipru, ali se povredio u Turskoj, pa je propustio neke utakmice i treninge, tako da sada juri pravu formu. Mlad je, došao je kao slobodan igrač iz Intera i ima potencijal. Mislim da ima veliki prostor za napredak i odličnu brzinu koja se u današnje vreme mnogo plaća, a mi smo ga dobili za džabe."

Takođe, i Seku Sanogo je potpisao ugovor i zvanično postao fudbaler Crvene zvezde, dok je Ričard Odada stigao kao pojačanje iz razvojnog tima, Grafičara.

"Drago mi je zbog ostanka Sanoga, jer je urađen veliki posao, s obzirom na to da je imao odličan ugovor u Saudijskoj Arabiji. Čestitam generalnom direktoru Zvezdanu Terziću i finansijskom direktoru Marku Petroviću jer su odradili fenomenalan posao. On je bio i moja i želja Dejana Stankovića, jer se tokom jesenji profilisao u veoma važnog igrača našeg tima i veliko mi je zadovoljstvo što je ostao."

Prekomandu iz razvojnog tima, Grafičara, dobio je mladi Ričard Odada.

"Poslednjih godina smo postavili prioritete i jedan od tih je afirmacija mladih igrača. Na prvom delu prirpema na Kipru smo imali 10 „bonus“ igrača, u Turskoj ih je bilo devet, a sada ih imamo sedam. Prošle sezone smo često šansu davali mlađim igračima, neki su već postali standardni prvotimci poput Nikolića, Petrovića, Gavrića i Erakovića, a mislim da je i Odada jedan od onih na koje će se u budućnosti ozbiljno računati i koji će dobiti šansu u prvom timu."

Objasnio je i odluku slanja Nikole Stankovića i Marka Lazetića na pozajmicu u Grafičar.

"Sa Stankovićem je bila ideja da ostane i da na proleće povremeno dobija šansu, međutim, transfer Njegoša Petrovića se nije desio, a oni su ista pozicija i procenili smo da bi Stanković imao u tom slučaju malu minutažu i da je za njega bolje da još šest meseci igra za Grafičar. Lazetić je rođen 2004. godine, on je pre desetak dana napunio 17 godina. Radi se o izuzetnom talentu i ne dovodim u pitanje to da će biti odličan igrač, samo ćemo videti koliko će se brzo adaptirati na seniorski fudbal. Vidljivo je bilo da napreduje iz dana u dan i da je na kraju priprema bio u poziciji da se „sudara“ sa iskusnijim igračima. Prijaće mu polusezona u Grafičaru i verujem da će već na leto konkurisati za prvi tim."

Osvrnuo se Mrkela i na to da prelazni rok u svim zemljama nije gotov i da je moguće da dođe do još nekog odlaska.

"Tržišta su otvorena još uvek, može se desiti i da neko ode. Uvek je raskorak između onog što želite i te situacije. Lično, voleo bih da ovaj tim ostane na okupu, ali jednostavno živimo u vremenu kada su odlasci neizostavni deo funkcionisanja jednog kluba, tako da, može se očekivati da bude odlazaka, ali zadovoljan bih bio da ostanemo u ovom sastavu."

Za kraj, govorio je Mrkela i o dometima Crvene zvezde.

"Znam koje su želje zvezdaša. Dugo godina sam bio igrač i funkcioner, pa i navijač, tako da sam svestan da sve želje koje naše pristalice imaju - mi moramo da ispunimo. Postavili smo sebi najviše ciljeve, želimo titulu i da igramo u Evropi. Znam da je Milan u dvomeču sa nama favorit, ali mnogo puta smo kroz istoriju uspevali da pomrsimo račune velikim timovima i pokušaćemo da to uradimo i sada", zaključio je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MITAR MRKELA: ‘Postavili smo najviše ciljeve’ (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 06.Feb.2021

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, govorio je o svemu onom što je urađeno u zimskom prelaznom roku i izrazio zadovoljstvo time kako šampion Srbije izgleda danas.. The post MITAR MRKELA: ‘Postavili smo najviše ciljeve’ (VIDEO) appeared first on HotSport.

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.