Izvor: JUGpress.com, 18.Dec.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozzart i Crvena zvezda donirali najsavremeniji ultrazvuk Klinici za dečiju hirurgiju

 LESKOVAC

                 Kompanija Mozzart i Fudbalski klub Crvena Zvezda donirali su Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš najsavremeniji ultrazvuk vredan 40 hiljada evra  od novca prikupljenog u akciji „Igraj u Mozzartu, gledaj  Zvezdu i pomozi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << deci.  

            „Ova donacija je velika stvar za Klinički centar a posebno za Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju. Zahvaljujući upravi  FK „Crvena zvezda“ i Mozzart kompaniji  dobili smo ultrazvučni aparat koji je vredan 4 miliona dinara. Ono što je dobro mi se pridružujemo svetskim trendovima , a ovaj aprat će se koristiti u operacionim salama i biće, zahvaljujući njenu, što manje jonizirajućeg zračenja kod dece. Aparat će se koristiti i za dijagnostiku. Bitno je da se kaže i to da smo dobili ono što nam je potrebno jer su nam ovi humani ljudi izašli u susret našoj molbi“, kazao je generalni direktor Kliničkog centra profesor dr Zoran Radovanović.

         On se zahvalio donatorima ali i  rukovodstvu Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju na čijem je čelu profesor dr Anđelka Slavković, koja se zajedno sa upravom KC, a uz veliku i iskrenu pomoć države, Ministarstva i resornog ministra, svesrdno bori za konstantno napredovanje i poboljšanje uslova na Klinici.

                 Aparat je direktorki Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju predao je Zvezdan Terzić, generalni direktor FK „Crvena zvezda“.

                  „Posle donacije Univerzitetskoj dečijij klinici u Tiršovoj, veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom, kompanijom Mozzart ,u prilici da pomognemo i Klinici u Nišu, tačnije mališanima koji vode svoje najteže utakmice. Kao društveno odgovorne organizacije, prilikom sklapanja sponzorskog ugovora dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija, radujemo se i budućim zajedničkim aktivnostima“, istako je Terzić.

                 Jedan od direktora u kompaniji Mozzart  Borjan Popović je istako da ulaganje u udravstvo  i unapređenje uslova u bolnicama u kojima borave najmlađi za njih predstavlja  ulaganje u budućnost Srbije.

                  „Posebno je zadovoljstvo što smo i naše verne igrače ujedinili u ovoj izvanrednoj misiji i nabavili smo ultrazvuk koji zadovoljava najviše standarde. Mnogo hvala i našim prijateljima iz FK „Crvena zvezda“ sa kojima imamo zajedničke ciljeve u sportu, ali nas iznad svega spajaju oni humani“, zaključio je Botjan Popović.

                 Direktorka Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju profesor dr Anđelka Slavković je istakla da je ovo velika pobeda kluba, igrača i navijača Crvene zvezde kao i kompanije Mozzart na polju humanostu u utakmici za zdravlje i život dece.

                 „Ovaj savremeni ultrazvučni aparat koji smo dobili temelji se na  nejonizujućem zračernju po ALARA principu, što će omoćuti uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih procedura u našoj klinici“, objasnila je Slavković.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.