Milojević citirao Anćelotija: Fascinantni autsajder želi....

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević citirao Anćelotija: Fascinantni autsajder želi....

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je danas da veoma ceni Napoli, ali da njegov tim nema nijedan razlog da se plaši bilo koga u Ligi šampiona i da nema nameru da se zaustavi na samom plasmanu u elitno takmičenje.

"Došli smo do trenutka koji smo jedva čekali... Meč mnogo znaci za ceo klub, Zvezda ima veliku istoriju, a ova generacija je napravila veliki uspeh i zaslužuje da igra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ligu šampiona. Neka budu svi uvereni da ćemo uraditi sve da se ne zaustavimo na tome. Biće teško protiv Napolija, ali motivisani smo za spektakl", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On je citirao trenera Napolija, čuvenog Italijana Karla Anćelotija, da je Zvezda "fascinantan autsajder".

"Interesantna i simpatična mi je ta izjava. Veliki respekt imam prema Napoliju, ali ne plašimo se nikoga. Probaćemo da budemo ono što jesmo, neka bude kako bude. Ne postoji igrač na svetu koga se plašimo, u suprotnom ne bismo ni izlazili na teren".

Za Anćelotija, trostrukog osvajača Lige šampiona, kaže da je jedan od najboljih trenera na planeti.

"Jako cenim Anćelotija, jednog od najboljih trenera, što pokazuju trofeji. Čovek sam koji voli da uči, dosta toga sam i od njega učio i sada imam priliku. To je izazov za mene, mogu da napredujem".

Kako je naglasio, veliku veru ima u nastavak uspeha crveno-belih u Evropi.

"Kada radite mesto morate da verujete, tako sam verovao i u Ligu šampiona. Novac igra značajnu ulogu na ovom nivou, ali imali smo veliku zelju, nadu i borili se za ovo. Snovi koje smo imali sada su "živi".

Prema njegovim rečima zna kako će se suprotstaviti italijanskom timu, a da mu je u pripremi meča pomogao bivši fudbaler Crvene zvezde i dugogodišnji trener u Italiji Siniša Mihajlović.

"Čuo sam se sa Mihajlovićem, razmenili smo podatke o Napoliju, ali ne bih ulazio u detalje. Hvala mu na savetima koje mi je uputio", poručio je Zvezdin trener.

Fudbaler Crvene zvezde Nenad Krstičić ističe da euforija nikome u ekipi ne smeta, već da će joj pomoći da se više bori.

"Možda sam jedan od retkih koji je dosta puta igrao protiv Napolija, znam kakav je to tim i koliko će biti teško. Spremićemo se kao za svaki meč, daćemo maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat. Sanjamo i maštamo da ostanemo u Evropi i posle grupne faze", navodi srpski reprezentativac, dodajući da je imao mnogo zahteva za karte.

Bivši vezista Sampdorije kaže da pamti duele sa Marikom Hamšikom, za koga kaže je odličan igrač.

"Teško je naći slabu kariku u Napoliju, a i da je ima neću da je otkrivam. Hamšik je najteži protiv koga sam igrao, puno se kreće i brz je", zaključio je Krstičić i izrazio žal zbog tragedije u Đenovi, što je preneo prijateljima iz tog grada.

Raspored 1. kola Lige šampiona:

A grupa: Briž - Borusija Dortmund, Monako - Atletiko Madrid (21 sat)

B grupa: Barselona - PSV, Inter - Totenhem (18.55 sati)

C grupa: Crvena zvezda - Napoli, Liverpul - PSŽ (21 sat)

D grupa: Galatasaraj - Lokomotiva Moskva, Šalke - Porto.

Transparent "Stop nasilju nad ženama" u Ligi šampiona

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i FK Crvena zvezda nastavljaju saradnju na polju borbe protiv rodno zasnovanog nasilja i u Ligi šampiona, saopštio je danas srpski šampion .

Kako se navodi, nakon prošlogodišnjeg zajedničkog učešća u globalnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", kada je prvi put na jednom fudbalskom stadionu, na utakmici Lige Evrope protiv Kelna, poslata poruka protiv nasilja nad ženama, doneta je odluka da ove godine na svim utakmicama Lige šampiona, koje Crvena zvezda bude igrala u Beogradu, bude postavljen transparent "Stop nasilju nad ženama".

"Nasilje nad ženama je ogroman svetski problem koji pogađa celo društvo. Samo u Srbiji ove godine ubijene su 24 žene u porodičnom i partnerskom nasilju, više od 350 u poslednjih 10 godina. Drago mi je da ćemo ove godine svetu poslati jasnu poruku da je rodno zasnovano nasilje nedopustivo i da Srbija čvrsto stoji u borbi protiv istog", izjavila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je zahvalila Crvenoj zvezdi što je prepoznala značaj ovog problema i uključila se u društveno odgovornu kampanju.

"Ovo je druga godina da se Crvena zvezda uključuje aktivno u borbu protiv jednog od najveći problema današnjeg društva, nasilja nad ženama. Želimo jasno da stavimo do znanja da je to neprihvatljivo i da se ne sme tolerisati. Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost čini velike napore da se taj problem suzbije i Crvena zvezda pomaže u tome. Siguran sam da će i ova naša akcija doprineti promeni svesti kod svih da su dame naše blago i da ih moramo čuvati i zaštititi", izjavio je Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde.

Na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" na sve tri utakmice Lige šampiona u ovoj godini biće postavljen transparent na engleskom jeziku dug 17 metara.

Cilj kampanje je podizanje svesti javnosti o potrebi suzbijanja nasilja nad ženama i devojčicama, a Crvena zvezda je prvi klub koji se uključio u kampanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.