Milojević: Za ovo se živi, bićemo još bolji; Degenek: Umalo nisam zaplakao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Za ovo se živi, bićemo još bolji; Degenek: Umalo nisam zaplakao

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević ocenio je posle remija sinoć u Beogradu protiv Napolija (0:0) na startu Lige šampiona da je "vratiti se posle toliko godina (na međunarodnu scenu), na ovako visokom nivou, protiv ovakvog protivnika, bilo je fantastično".

"Utisci su fenomenalni, svaki igrač i trener živi za ovakve trenutke. Utakmica teška, sve će biti takve u grupi, Napoli ima vrhunske igrače, vrhunskog trenera. Imali smo naš plan, mislim da smo dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobrog uradili", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

On je dodao da je ovo bila utakmica da ekipa vidi gde je u odnosu na elitu evropskog fudbala.

"Kod nas su jedan ili dvojica igrača ranije igrali LŠ, za većinu je ovo novo. Znali smo da će oni imati posed, imaju ga i protiv Lacija, Milana i Fiorentine. Malo se u početku nismo snašli, ali biće to sve bolje. Čestitam svima, i navijačima, na sjajnom ambijentu, otišla je lepa slika iz Beograda, a mi se okrećemo sledećim utakmicama".

Milojević je naglasio da nema potrebe za bilo kakvom euforijom i licitiranjem s brojem osvojenih bodova.

"Ne zaboravite, mi smo ovde posle 26 godina. Kao kad vidite nekog bliskog posle toliko godina, stane malo kost u grlu. Igraćemo hrabro i naredne utakmice, ali ne zaboravite visok je ovo nivo, različiti su budžeti", rekao je trener crveno-belih.

Na pitanje italijanskih novinara da li mogu mirno da spavaju i da li će Zvezda pružiti ovakav otpor i Liverpulu i PSŽ- u Milojević je rekao: "Mirno spavajte, nezgodna smo mi ekipa".

Degenek: Umalo nisam zaplakao; Jovančić: Remi znači

Fudbaleri Crvene zvezde Miloš Degenek, Dušan Jovančić i Goran Čaušić poručili su da su remijem protiv Napolija pokazali da mogu ravnopravno da se bore sa velikim timovima u Ligi šampiona.

Crveno-beli su na startu C grupe odigrali bez golova sa Napolijem u Beogradu u sjajnoj atmosferi pred više od 50.000 navijača.

"Jako je teško igrati sa Napolijem, borili smo se, branili i na kraju ih imali. Lep je osećaj što smo uzeli jako bitan bod, zakomplikovali smo život Napolitancima i uradili nešto što 95 odsto ljudi nije očekivalo", rekao je Degenek novinarima posle utakmice.

On je dodao da je Zvezda mogla i više da nije u meč sa previse respekta prema Napoliju.

"Osvojili smo bod protiv druge ekipe iz Italiji. Ostvario mi se san, umalo nisam zaplakao kad je stadion krenuo da grmi u toku intoniranja himne Lige šampiona, koja se jedva čula".

Dušan Jovančić, koji je ulaskom u igru u mnogome doprineo remiju, zadovoljan je rezultatom na debitanskom nastupu u LŠ.

"Nismo išli na 0:0, iako smo svesno igrali defanzivnije, jer drugačije ne može protiv ovakve ekipe. I kad hoćeš da napadneš lopta je kod njih", kaže on.

Posebno mu je drago zbog prikazanog na terenu jer su mnogi bili pesimisti.

"Znači nam mnogo bod, pogotovo što su bile priče da ćemo primiti pet golova od svakog u grupi. Nikome neće biti lako ovde u Beogradu, a svuda idemo da se borimo".

Vezista Čaušić takođe nije krio zadovoljstvo posle remija.

"Malo smo bojažljivo ušli u meč, uz nekoliko grešaka, dosta smo se branili, nedostajalo je mirnije igre. Ipak, prva je utakmica i mislim da je OK", rekao je Čaušić i dodao da je izvanredan osećaj igrati u ovakvom ambijentu.

Marin: Atmosfera na Vestfalenu ni blizu Marakani

Najiskusniji fudbaler Crvene zvezde Marko Marin izjavio da je remi protiv Napolija (0:0) dobar rezultat, ali i da su mogli i do pobede na startu Lige šampiona.

"Imamo dobru ekipu, videli smo da mozemo da igramo sa timovima kao što je Napoli. Dobro smo odigrali, zadovoljan sam bodom, iako smo možda mogli do sva tri", rekao je Marin novinarima posle meča.

Bivši nemački reprezentativac dodaje da je u finišu nedostajalo mirnoće za pobedu, pre svega kod šansi Ričmonda Boaćija.

"Poslednje dve tri kontre što smo imali su nam falile za pobedu. Možda smo mogli da sačekamo i da budemo strpljiviji. Išli u šut sa 20 metara, a mogli malo da sačekamo jer je bilo bolje pozicioniranih igrača".

Marin ističe da nikada neće moći da zaboravi atmosferu sa tribina protiv Napolija i naveo razliku u odnosu na najbolji ambijent u Nemačkoj - stadion Borusije iz Dortmunda.

"Osećaj je fenomenalan, kad sam ušao na teren Marakane ovo nikad neću moći da zaboravim. To ne može da se meri ni sa Vestfalenom, tamo jedna tribina navija, a ovde ceo stadion. Kad je krenula himna Lige šampiona, ništa se nije čulo sem navijača".

Duel sa Partizanom predstojećeg vikenda ocenio je kao važniji i od Napolija.

"Protiv Partizana hoćemo da pokažemo da smo najbolji u Srbiji. Čak nam je bitniji od Napolija. Svi očekuju od nas pobedu, ali derbi je derbi i jako je opasno. Moramo da imamo punu koncentraciju", zaključio je Bivši vezista Čelsija, Sevilje i Olimpijakosa.

Anćeloti: Nismo potcenili Zvezdu, nedostajalo sreće

Trener fudbalera Napolija Karlo Anćeloti izjavio je da nije nezadovoljan posle remije sa Crvenom zvezdom (0:0) na startu Lige šampiona i ocenio da je za pobedu nedostajalo samo malo sreće.

"Skoro sve bilo je dobro u našoj igri. Teško je igrati ovde, protiv odlične Zvezdine odbrane, imali smo situacije jedan na jedan, ali nismo uspeli, pogotovo jer je golman bio sjajan", rekao je Anćeloti na konferenciji za medije posle utakmice.

Prema njegovim rečima, nije ga iznenadila Zvezdina defanzivna taktika.

"Igrali su baš kao što sam očekivao, sa jakom sredinom, na kontranapade. Na kraju je i sudija malo grešio, ali kažem bili smo blizu pobede", poručio ne Anćeloti i istakao da nije bio problem na sredini terena, nego u realizaciji.

Na pitanje da li je potcenio Zvezdu ostavljanjem Mareka Hamšika i Drisa Mertensa na klupi rekao je:

"Ne, nikako. Hamšik i Mertens nisu bili starteri jer su bili umorni od prvenstvene utakmice", istakao je Anćeloti i dodao da je još rano da "navija za Zvezdu" protiv PSŽ- a ili Liverpula jer u grupi ima šest utakmica.

Crvenu zvezdu u nedelju očekuje derbi sa Partizanom u Humskoj, a 3. oktobra gostovanje Pari Sen Žermenu u Ligi šampiona.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ben: Bod najvažniji, protiv PSŽ još teže

Izvor: B92, 19.Sep.2018

El Fardu Ben, krilni napadač Crvene zvezde, rekao je posle remija sa Napolijem da je utakmica bila veoma teška i da su dosta naučili..."Utakmica je bila veoma teška. Danas smo dosta naučili, pošto je Liga šampiona takmičenje na najvećem nivou. Sada znamo kako treba da igramo u narednim utakmicama....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.