Milojević: Kažu da sam miljenik sreće, neka tako bude...

Izvor: RTS, 16.Avg.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Kažu da sam miljenik sreće, neka tako bude...

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, posle prolaska Kopenhagena na penale, priznao je da je svestan da se priča da otkad je na toj funkciji ima puno sreće, mada mu nisu najbolje jasni takvi navodi, ali da želi da nastavi u istom stilu.
"Provlači se priča da sam srećnik, neka bude samo da je do sreće. I Liverpul, Salcburg... >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Imam utisak da je ljudima najlakše da kažu "imao je sreće"... Neka mi objasne filozofiju sreće, niko nikad je nije definisao. Pokušavam da radim najbolje što mogu, ako sam miljenik sreće i Boga, neka bude tako", rekao je Milojević i uz osmeh dodao da se nada da će biti "miljenik sreće" i u Subotici u utakmici 5. kola Superlige Srbije.

Milojević se, na opširnoj konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić", ponovo osvrnuo na plasman u plej-of za Ligu šampiona posle dramatičnog duela u Kopenhagenu.
"Šta sam rekao igračima koji su promašili penale? Izgrdio sam ih što su promašili (smeh prim. aut). Šalim se, ništa im nisam rekao... Nismo penale vežbali, iako sam za to da se vežbaju. Svi su imali želju da daju gol, bilo je teško da se izvodi sa bele tačke, posebno za one one koji šutiraju desnom nogom".
On je ponovio da je ponosan na svoje igrače, ali i na činjenicu što je trener Zvezde.
"Lepi su trenuci iz Kopenhagena, nezaboravni. Ipak, nema vrema za slavlje jer nas čeka Spartak, veoma dobar tim sa dobrim trenerom Gaćinovićem. Verujem da će publika uživati".
Milojević je naglasio i da je dobra stvar za srpski fudbal to što je Partizan prošao Malatiju.
"Podržaću i ja Sava Miloševića kao što je on nas. Dobro je za srpski fudbal, čestitam Partizanu. Nadam se da će oba tima na pravi način predstavljati Srbiju u grupnim fazama", zaključio je on, uz napomenu da je Milan Pavkov i dalje u fazi oporavka i da neće da rizikuje nastup protiv Spartaka.
Utakmica između Spartaka i Crvene zvezde igra se u subotu u Subotici od 20 sati.
Van Dajk, Mesi ili Ronaldo? Neka budu sva trojica
Vladan Milojević istakao je da će se u dogovoru sa članovima iz stručnog štaba doneti odluku o glasanju za najboljeg fudbalera Uefa iz prošle sezone u konkurenciji Virdžila van Dajka, Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, ali i da se ne slaže po kriterijumu da defanzivci i napadači budu u "istom košu".
Milojević, u društvu 80 trenera prošlosezonski učesnika Lige šampiona i Lige Evrope, ima pravo glasa, ali kako je priznao do sada nije razmišljao o tome.
"Moram da se konsultujem sa saradnicima jer imaju više informacija. Ne znam za koga bih glasao. Razdvojio bih to, glasanje za najboljeg defanzivca, vezistu i napadača. Ovako je kao u basketu, ne može da se meri centar i plej. Jako je teško odabrati, neka budu sva trojica", rekao je Milojević na konferenciji za medije.
On je objasnio da su Mesi i Ronaldo, dobitnici pet Zlatnih lopti, ipak popularniji od Van Dajka i ostalih igrača na "povučenijim" pozicijama.
"Mesi i Ronaldo su kod nas fenomenalni igrači, godinama unazad pokazuju da vrhunski nivo. Opet, imao sam prilike da vodim ekipu protiv Van Dajka, sjajnog defanzivca. Neke stvari u životu ne mogu da se mere. Napadači daju golove, navijači ih vole i najpopularniji su. Defanzivac 90 minuta dobar posao radi i pogreši kod gola, onda ne leži navijačima, a napadač postigne gol u produžecima, a pre toga nista ne uradi i bude heroj", objasnio je Milojević.
Odluka o nasledniku Luke Modrića sa titulom najboljeg fudbalera Evrope biće doneta 29. avgusta na žrebu za Ligu šampiona u Monaku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.