Milojević: Bolje 10 puta po 1:0, nego dva puta po 5:0

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 19:24

Milojević: Bolje 10 puta po 1:0, nego dva puta po 5:0

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da je njegovoj ekipi poraslo samopouzdanje posle pobede protiv Ferencvaroša

On je istakao da crveno-beli moraju da nastave da igraju tako i u predstojećem meču protiv Spartaka.

"Nama je prvenstvo prioritet, to smo pričali i pre utakmice protiv Ferencvaroša. Isti cilj ostaje i sada. Prioritet jedan, dva i tri je domaće prvenstvo. Evropa je 'bonus' takmičenje koje volimo da igramo, a kada igramo volimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da pobedimo", rekao je Milojević, prenosi klub.

"Neće biti problema, mislim da je pobeda protiv Ferencvaroša podigla samopouzdanje ekipi. Da bi se to produžilo, moraju da nastave da igraju tako. Obaveza je da ih motivišemo za to", dodao je on.

Posle ubedljive pobede protiv Ferencvaroša u Ligi Evropa, crveno-beli sutra nastavljaju takmičenje u Super ligi Srbije gde će dočekati subotički Spartak u okviru 14. kola.

"Spartak je ekipa koja je skoro promenila trenera, znamo njihove kvalitete i mane. Ne dolaze sa pozitivnim trendom, ali to nas ne uspavljuje, već nam daje motiv da krenemo jako od prvog minuta i pokažemo da smo bolji", rekao je trener Zvezde.

"Svako opuštanje je do sada bilo kobno. Kažnjavale su nas ekipe iz jednog šuta ili prekida, tako da nemamo prostor za preveliko opuštanje", dodao je on.

Dobru partiju protiv Ferencvaroša pružio je Marko Gobeljić, a Milojević je naveo da je desni bek crveno-belih "shvatio da mu se veruje".

"Kada igrač dobije poverenje od stručnog štaba i saigrača, onda pruži maksimalnu partiju i iznad toga. Ne treba od toga praviti halabuku, gledao sam ga kada je igrao i bolje utakmice. Treba da zadrži taj kontinuitet i veruje u to što radi kako bi sve bilo na svom mestu", rekao je Milojević.

Milojević je naveo i da je kapiten Zvezde Milan Borjan, koji je odigrao prethodni evropski meč uprkos blagim problemima sa povredom, "danas odlično".

"Videćemo kako će to sutra da izgleda. Nije to bio nikakav veliki problem, malo je osećao zategnuće u vratu nakon prespavane noći, verovatno jastuk", rekao je on.

Milojević je istakao i da neće biti previše rotacija u timu za naredni meč.



"Pratimo opterećenje igrača, kao i zamor. Imamo fudbalere koji su igrali više nakon pauze, a neki manje. Gledamo kakav nam raspored predstoji, ali ne kalkulišemo previše. Uvek hoćemo da izvedemo najbolji sastav
", rekao je on.

"Momci su dobro izgledali fizički protiv Ferencvaroša, to je nešto što bi želeli, možda još par kilometara više. Jednostavno i utakmica je bila takva, dinamična. Nema potrebe za prevelikim rotacijama", dodao je Milojević.

Mlade igrače Zvezde očekuje "večiti" derbi u Omladinskoj ligi Srbije, a Milojević je istakao da njima više znači da "odigraju 90 minuta u Omladinskoj ligi Srbije, nego tri minuta za prvi tim" i dodao da će sigurno dobijati šansu na narednim utakmicama.

Zvezda je na poslednje dve utakmice slavila ubedljivo, a Milojević je naveo da "ne licitira golovima" i da "poštuje svaku pobedu", ali da zna da navijači žele što više golova.

"Opredeljenje je da igramo na gol više, ali poštujem svaku pobedu i protivnika u pripremi utakmice. Nismo u brojkama i ne jurimo ih. Jurimo kontinuitet. Bolje je dobiti deset utakmica vezano sa 1:0, nego dve sa 5:0", rekao je on.

"Međutim, mi smo Crvena zvezda. Nije cilj samo da pobeđujemo, već imamo obavezu kao velika ekipa da 'zabavimo' ljude koji dodju na utakmicu, tako da stremimo tome. Očekujemo od igrača da daju 100 odsto zalaganja, ispoštuju zahteve, a svu krivicu za loše tehničke i taktičke stvari neka prepuste meni", dodao je.

Utakmica Crvena zvezda - Spartak Subotica na programu je sutra od 15.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.