Mijailović: Albanci pokazali pravo lice, šta će reći Fifa?

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijailović: Albanci pokazali pravo lice, šta će reći Fifa?

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović izjavio je da su albanske vlasti na Kosovu zabranom utakmice protiv Trepče pokazale pravo lice.
Trepča je od 14 časova u Žitkovcu trebalo da ugosti Zvezdu u šesnaestini finala Kupa Srbije, ali je kosovska policija sprečila odigravanje duela, kao i ulazak ekspedicije crveno-belih na KiM.

"Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku Fife. Kada su primani u Fifu glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju", izjavio je Mijailović.
On je upitao šta će sada reći Fifa kao najviša svetska organizacija.
"Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda. Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana Fife na arbitražnom sudu u Lozani", poručio je Mijailović.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.