Mega hoće iznenađenje, a Zvezda povratak na pravi put

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 11:26

Mega hoće iznenađenje, a Zvezda povratak na pravi put

Košarkaši Mege i Crvene zvezde igraju meč 19. kola regionalne ABA lige.

Dvorana Mega faktori u beogradskom naselju Braće Jerković biće poprište drugog sudara dva tima, nakon što je u prvom aktuelni prvak slavio ubedljivo 81:67.

Crveno-belima ovaj meč dolazi nakon dva poraza u Evroligi, od milanske Olimpije i Monaka u Beogradu, pa će hteti da se vrate na pobednički put.

I to protiv ekipe koja im leži, pošto su dobili čak 14 od poslednjih 15 međusobnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susreta.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je veoma oprezan.

"Posle izuzetno napornog perioda i duplog programa Evrolige, celog ciklusa u kome smo imali i putovanja čeka nas brzo meč sa ekipom Mege, i ove godine mladim timom sa ogromnim potencijalom i talentom. Igraju jako dobro u poslednje vreme i u odličnoj su formi. Mi smo vreme od poslednje utakmice iskoristili da se oporavimo od velikih napora i povreda koje nas takođe prate. Neizvesno je u kom ćemo sastavu igrati meč u ponedeljak. Potrebno je svakako da imamo energiju potrebnu za ovaj meč, budemo skoncentrisani i odigramo dovljno dobro kako bi došli do bodova", rekao je Radonjić.

Mega se nada da bi mogla da napravi slično iznenađenje kao pre nekoliko sedmica kada je srušila Partizan.

"Čeka nas veoma ozbiljan i zahtevan protivnik. Crvena zvezda ima veoma dobar roster sastavljen od kvalitetnih i iskusnih srpskih igrača koji čine osnovu tima, pojačan sa nekoliko iskusnih internacionalaca. Igraju jako čvrsto, osnovni kvalitet im je izuzetno kvalitetna odbrana, ne samo na nivou ABA lige, već i na nivou Evrolige. Mi, sa druge strane, u poslednjih nekoliko utakmica smo pokazali određeni nivo čvrstine, voleo bih da tu čvrstinu zadržimo na istom nivou i u utakmici protiv Crvene zvezde. Ujedno, osnovna stvar koja će biti potrebna da se bude u utakmici će biti upravo to da se odgovori na tu čvrstinu koju Crvena zvezda ima, u oba smera", rekao je trener Vladimir Jovanović.

Crvena zvezda ima najbolji skor na Jadranu sa 15-1, dok je Mega sedma sa 8-8.

Početak meča zakazan je za 15.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pobeda Zvezde u srpskom okršaju ABA lige

Izvor: B92, 07.Feb.2022

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti Megu rezultatom 76:69, u malom srpskom derbiju u okviru 19. kola ABA lige...Izabranici Dejana Radonjića su preboleli dva uzastopna poraza u Evroligi i tako ponovo stali na pobednički kolosek...Nisu baš najbolje započeli susret, bili su u zaostatku,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.