Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2020, 16:29

Mateo Garsija se otvorio Argentincima: Srbi ne mogu da vide Hrvate, Stanković je sve promenio

Prisetio se i proslave na tenku posle plasmana u Ligu šampiona

Mnogo se priča u poslednje vreme o statusu argentinskog krila Matea Garsije u Crvenoj zvezdi. Minimalna minutaža u eri Dejana Stankovića, podgrejala je priče o tome da će se srpski šampion rastati sa skupocenim letošnjim pojačanjem, plaćenim 2,2 miliona evra.

Posle gola u Bernu i još nekim mečevima argetinski krilni fudbaler nije uspeo da napravi iskorak na Marakani. Solidno je odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nekoliko utakmica, ali očekivalo se više. Ipak, Garsija je bio ozbiljan sastojak u šampionskoj sezoni, sa tri gola i isto toliko asistencija.

I ne samo to. Postao je prvi Argentinac koji je izvojevao titulu na terenu, za razliku od Ikardija, Paredesa i Ikardija, pošto je prvenstvo u Francuskojn prekinuto. Dovoljno razloga da novinarei portala “lanacion” naprave veliki razgovor sa bivšim članom Las Palmasa i Arisa.

“Divno je postati šampion. To je vrlo važno za moju karijeru, ali na poslednjoj utakmici protiv Rada nije bilo gledalaca. Mi smo slavili, ali je osećaj bio krajnje neobičan”, poručio je Mateo Garsija.

Kolege iz Argentine su stupile u kontakt sa krilnim fudbalerom osam minuta nakon što je stigao kući iz Inđije, gde je Crvena zvezda overila plasman u polufinale Kupa. Garsija je počeo da odmotava film epizode u Ljutice Bogdana. Jasno je bilo šta mu je prva asocijacija.

“Znao sam da su navijači Crvene zvezde fanatični, ali kada je došao dan meča sa Jang Bojsom shvatio sam koliko su ludi. Crvena zvezda je bila prvak Evrope, ali posle rata na prostorima bivše Jugoslavije, nije više bio u vrhu. Danas, nije nimalo lako ući u Ligu šampiona. Zato smo taj uspeh žestoko proslavgili”.

Slike u improvizovanom tenku su obišle svet.

“Nikada nisam video da se fudbalski uspesi proslavljaju vožnjom u tenku. Slavili smo u svlačionici, onda su iskusniji igrači rekli da moramo napolje. Nas nekoliko novajlija nije znalo šta se dešava. Na kraju su nas stavili u borbeno vozilo. Zbog gužve nismo mogli da uđemo u sve gradske ulice. Ali dugo smo se vozili, sve je to pratio i vatromet”.

Da li ćete se voziti u tenku posle utakmice sa Radnikom, kada ćete sa navijačima proslaviti titulu?

“To borbeno vozilo je uvek izvan stadiona. Koliko sam shvatio to je jedan od simbola kluba. Ljudi se stalno slikaju pored tenka. Čak je i moja porodica to uradila kada je došla da me poseti. Koliko sam shvatio ovoga puta se nećemo voziti u tenku, nego u otvorenom autobusu. Međutim, u Srbiji možete svašta da očekujete”.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Argentinci su dobro uspoznati sa činjenicom da na klupi Crvene zvezde sedi Dejan Stanković, nekada vrsni vezista Lacija i Intera.

“Za sve što je uradio u igračkoj karijeri Dejanu Stankoviću treba skinuti kapu. Mnogo zna, stvarno se od njega može mnogo naučiti.  Od kada je on došao promenili smo stil igre. Mnogo traži od defanzivaca, ima želju da oni igraju sa loptom. Od vezista traži igru u oba pravca, punu mobilnost. Dobro je prošlo nacionalno prvenstvo, viddećemo kako će to izgledati u evropskim kvalifikacijama”.

Osvrnuo se Mateo Garsija i na epohu Vladana Milojevića, čoveka koji je insistirao na njegovom dolasku.

“On nam je dao samopouzdanje za mečeve domaće lige. Stalno smo napadali i imalii posed. Domaće takmičenje nam je to dozvoljavalo. U Ligi šampiona se sve promenilo. Desilo se nešto suprotno. Svakom ima pravo na mišljenje. Ali promenu stila nismo dobro podneli. Ni kod kuće protiv Bajerna i Totenhema nismo izašli visoko. I pobedili su nas”.

Garsija je drugi Argentinac u novijoj istoriji Crvene zvezde, ovenčan šampionskom titulom. Prvi je Luis Ibanjez.

“Srpska liga je za mene nešto sasvim novo. Postoji pet ili šest konkuretnih timova, ostali nisu taj kvalitet. Partizan ima vrlo jak tim. To je srpski klasik. Ove sezone nismo uspeli da ih pobedimo u prvenstvu. Izgubili smo i igrali nerešeno. Igrao sam i u Arisu i shvatio da je grčka liga jača“.

Novinari iz Argentine su odlično upoznati sa istorijatom Crvene zvezde. Kao i svim detaljima vezanim za duel na Maksimiru 13. maja 1990. godine, koji je preddstavljao uvodd u građanski rat u bivšoj Jugoslaviji.

„Prošlo je više od 30 godina od tih događaja. Nije više vreme za rat. Međutim, tenzije i dalje postoje. Srbin ne može da čuje za Hrvata, ne može da ga vidi... Rivalitet prevazilati sportske okvire. To je nacionalizam“.

Garsija je pričao kako je preživeo mesec dana karantina zbog pandemije virusa korona.

„Imali smo veoma strog karantin. Nisi mogao mesec dana da gurneš nos na ulicu. Uvek su tu bili policajci u civilu ili žandarmi. Klub nam je na adresu poslao kućne bickle i sprave kako bismo održavali formu. Mesec dana posle toga smo počeli da treniramo po grupama. Najviše dvojica igrača bez ulaska u svlačionice. To je trajalo 20 dana“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ozbiljno se kuva: Aris poslao Zvezdi 1.200.000 evra za 50 posto Matea Garsije

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2020, 12:36

Teodoros Karipidis ne odustaje..Prvo se danima pisalo i interesovanju Arisa, zatim je u igru uleteo sportski direktor AEK-a Ilija Ivić. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je poručio da argentinski krilni fudbaler Mateo Garsija nije na prodaju, ali bivšeg člana Las Palmasa se ozbiljno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.