Malo je fantastični Gist, Podgoričani se osvetili Zvezdi!

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2019, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo je fantastični Gist, Podgoričani se osvetili Zvezdi!

Slavlje Podgoričana u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Poraz Crvene zvezde mts u drugom kolu ABA lige i to u velikom derbiju. Ekipa Budućnosti je bila bolja u skoro praznom "Pioniru" rezultatom 81:89.

Dobro je krenula Crvena zvezda mts u odbrani, dozvolili su u prva dva i po minuta samo 2 poena gostima, ali u napadu ništa nije funkcionisalo kako treba.

Šehović je pogodio trojku za 8:13, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << potom i novu za 10:16 i Budućnost je bila ta koja je igrala bolje u prvoj četvrtini.

Trojka Danila Nikolića je samo dodatno obeshrabrila navijače Crvene zvezde, srećom, Dženkins je bio taj koji je prvi proigrao i sa dve trojke se Zvezda vratila u igru.

Dženkins i Gist su nastavili u dobrom ritmu i početkom druge četvrtine za 26:28, a izjednačenje je usledilo kada je Filip Čović uspeo da pogodi trojku za 31:31. Upravo taj period je bio sjajan za Filipa, usledile su dve asistencije, a nakon poena Džejmsa Gista Crvena zvezda je prešla u novu prednost.

Ipak, Budućnost se vratila i na odmor je otišla sa 44:42.

Gist je bio od velike koristi i početkom drugog poluvremena. Upravo njegovim poenima je Crvena zvezda stigla do 58:52, ali je Nikola Ivanović zaigrao dobro i vratio goste u igru.

Treća deonica završena je trojkom Danila Nikolića za novu prednost Budućnosti, a kada je početkom poslednje deonice Ivanović pogodio novu trojku gosti su stigli do velikih +6.

Nije se Zvezda predavala.

Bili Beron se konačno probudio, vezao je dve trojke, Zvezda je vratila rezultatsku neizvesnost, ali nije bilo dovoljno za Bamforta koji je pogodio novu trojku!

Bilo je i velikih sedam poena razlike za goste kada je Kobs iz "fejd-avej" šuta pogodio, Zvezdi je do kraja bilo potrebno čudo da pobedi. Kobs je preuzeo svu odgovornost na kraju, upravo je on bio ključni igrač Budućnosti koji je uspeo da donese svom timu sigurnost na kraju i da ih dovede do pobede.

Džejms Gist je imao 27 poena na kraju utakmice, imao je po šest skokova i asistencija. Ipak, nije imao ko da ga isprati, Beron se tek na kraju probudio i postigao ukupno 11 poena, a još je jedino bio dvocifren Čarls Dženkins sa 10 poena, ali samo 2 u nastavku.

Kod gostiju nnajbolji Martin sa 17 poena, Kobs je imao 16, Šehović 15, a po 14 su postigli Ivanović i Nikolić.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.