MILAN JE BIO NA KOLENIMA: Herojska partija crveno-belih, Gobeljić promašio osminu finala

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 21:28

MILAN JE BIO NA KOLENIMA: Herojska partija crveno-belih, Gobeljić promašio osminu finala

Šteta, velika šteta...

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su na San Siru sa Milanom u utakmici šesnaestine finala Lige Evrope rezultatom 1:1 (1:1). Imali su crveno-beli nekoliko velikih šansi za pobedu i plasman u narednu rundu takmičenja, međutim, "fortuna" je bila nakolnjena Rosonerima.

Nije dobro počelo po Zvezdu na severu Italije. Igrao se 8. minut kada je Krunić zapretio sa ivice kaznenog prostora, a njegov pokušaj je rukom zakačio Gobeljić. Sudija Hesus >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hil je posle asistencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku sa koje je precizan bio Kesi.

Ovo kao da je probudilo crveno-bele, srpski klub je odigrao fenomenalno u nastavku, ređale su se šanse kao na traci. Prednjačio je Ben koji je zatresao mrežu Donarume u 19. minutu, međutim, nakon odgledanog snimka ustanovljeno je da je Pankov loptu prosledio rukom.

Tri minuta kasnije, El Fardu je pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Propuštene prilike nisu obeshrabrile pulene Dejana Stankovića koji su nagradu za odlično izdanje dobili samo 120 sekudni kasnije od pogođenog okvira gola. Ivanić je sjajno uposlio reprezentativca Komorskih Ostrva koji rutinski pored Romanjolija loptu šalje u malu mrežu.

Do kraja prvog dela videli smo blagu inicijativu Milana, najbolju situaciju propustio je Dalo u  37. minutu. Udarac Portugalaca iz neposredne blizine sjajno je zaustavio Borjan.

Drugo poluvreme počelo je u znaku Milana. Pioli je na teren posalo Ibrahimovića i Rebića. Inicijativa Rosonerih trajala je 15-tak minuta, a onda je Zvezda dala "gas". Prvo je Ivanić zapretio u 61. minutu nakon solo-prodora, sedam minuta kasnije, Gobeljić je promašio osminu finala.

Univerzalac iz Kraljeva je promašio priliku koja bi mogla da mu obeleži karijeru! Sanogo se sjajno bacio na volej koji je odbranio Donaruma, Gobeljić je naleteo na loptu i uspeo da promaši prazan gol.

Da nevolja bude veća, Marko je 60 sekundi kasnije dobio drugi žuti karton.

Pokušavala je Zvezda i sa 10 igrača, pretili su Katai i Pavkov, međutim mreža se nije zatresla.

Ostaje gorak ukus u ustima nakon večerašnje utakmice na San Siru. Crveno-beli su bili bolji u većem delu susreta.

U nastavku teksta možete pročitati tok meča.

Crvena zvezda nastupiće u sledećem sastavu:Dejan Stanković je imao velikih kadrovskih problema, Milunović i Rodić odsustvuju zbog suspenzija, a u Beogradu je ostao i Aksel Bakajoko. Popularni Mister morao je da improvizuje, pa će se tako na mesto štopera naći Marko Gobeljić.

Borjan - Gobeljić, Degenek, Pankov - Gajić, Sanogo, Kanga, Srnić - Ivanić, Ben - Falćineli.

⭐️ STARTNA POSTAVA ⭐️

🔴⚪️ #fkcz #acmfkcz pic.twitter.com/LjlyKOiN5c

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) February 25, 2021

Sa druge strane, Stefano Pioli će na teren izvesti ovih 11:

Donaruma - Kalabrija, Romanjoli, Tomori, Dalo - Kesi, Meite, Krunić - Kastiljeho, Čalhanoglu, Leao.

📋 Our starting-11 for tonight's clash 🔥#SempreMilan #ACMFKCZ #UEL@EASPORTSFIFA pic.twitter.com/iUG4rdBpyv

— AC Milan (@acmilan) February 25, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.