Lorenco Braun promenio ploču, evo gde će nastaviti karijeru!

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2020, 08:44

Lorenco Braun promenio ploču, evo gde će nastaviti karijeru!

Sjajni plej je u dresu Crvene zvezde pokazao da poseduje veliki kvalitet.

Crvena zvezda je minulog leta napravila sjajan posao kada je u svoje redove dovela američkog košarkaša Lorenca Brauna.

Postojao je rizik jer Braun nije ranije igrao u Evropi, ali je ipak dokazao u crveno-belom dresu da poseduje veliki kvalitet.

Brzo se adaptirao na evropsku košaršku i počeo da pruža izvrsne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << partije u Evroligi, pa je skrenuo pažnju nekih od najbogatijih klubova sa "Starog kontinenta".

Pisalo se tokom sezone da ga prati Armani, ali je sastav iz Milana ipak odlučio da za sledeću sezonu potpiše Malkoma Dilejnija.

Nakon toga su se pojavile informacije da bi Braun karijeru mogao da nastavi u Panatinaikosu, ali izgleda da je Zvezdin bek odustao od kluba iz Atine, zbog svega što se u poslednje vreme dešava sa "Zelenima".

Kako prenosi izraelski portal "Walla", sada je Makabi iz Tel Aviva prvi favorit za njegov potpis.

Braun je ovog leta visoko na listi prioriteta izraelskog kluba, a navodno su sinoć dobili pozitivne signale od samog košarkaša po pitanju prelaska u njihove redove.

Ipak, ništa još uvek nije gotovo, kako Lorenca Brauna prate i Olimpijakos i moskovski CSKA, ali za ova dva kluba 29-godišnji bek nije jedan od prioriteta, pa se očekuje da će Braun potpisati za Makabi.

Već neko vreme je jasno da Zvezda neće uspeti da ga zadrži, stekao se utisak da će karijeru nastaviti u Atini, ali kako je budućnost Panatinaikosa nesigurna, sva je prilika da ćemo Brauna od naredne sezone gledati u Tel Avivu.

On je u crveno-belom dresu beležio 10,6 poena i 6,3 asistencije po nastupu u ABA ligi, u EL je imao još bolje brojke, 12,3 poena, 4,6 asistencija i 3,3 skoka po meču.

Panatinaikos bi umesto Brauna trebalo da angažuje Markusa Fostera, koji je minulog leta po prvi put zaigrao u Evropi, kada je potpisao za izraelski Hapoel Holon.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.