Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2021, 10:58

Lalatović strepi od Abubakara, Al Batin bez gola na tri meča

Tim srpskog stručnjaka gostuje u Rijadu favorizovanom Al Nasru za koga igra nekadašnji napadač Porta i Bešiktaša

Srpski stručnjak Nenad Lalatović proteklog leta na kratko se vratio u Niš, ali je napustio Radnički posle 10 dana. Zov pečalbe i finansijski izdašna ponuda Al Batina je bila jača. Nekadašnji trener Crvene zvezde, Vojvodine i mnogih naših klubova ima skroman učinak u prvih pet kola. Al Batin je sakupio pet bodova. Lalatovićev tim ne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << spada u vrh fudbala ove bogate arapske zemlje. Cilj je opstanak.

Mladi strateg može da se pohvali da je jedini u ovom šampionatu stao na putu moćnom Al Hilalu. Lalatovićem tim je odigrao bez golova na gostovanjima velikanu iz Rijada što je bila prava senzacija.

Problem Al Batina je realizacija. Samo tri gola na kontu mršav je učinak. Poslednje tri utakmice nije postigao gol, a zabeležena je samo jedna pobeda, i to protiv Abhe sa 2:1. U špicu Lalatović ima napadača iz Angole Fabija Abreua, koji je postigao samo jedan gol. Radi se o igraču koji je dugo igrao u Portugaliji, za Moreirense i Penafil, a ovo mu je druga godina u timu iz Hafar al Batina.

17.25: (1,33) Al Nasr (5,00) Al Batin (7,75)

Osim Abreua, samo je još jedan igrač uspeo da se upiše u listu strelaca, a to je Holanđanin Jusef El Žebli, bivši igrač De Grafšapa i Al Fajsalija. Osim njih dvojice, Lalatović na raspolaganju ima još petoricu stranaca, kapitena, Urugvajca Martina Kampanu, Brazilce Šavesa i Maurisija, Holanđanina Mohameda Rajhija i vezistu iz Gane Afrijeja Akvu.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Al Batin je odoleo Al Hilalu, a danas (17.15) ga čeka novo gostovanje u Rijadu protiv velikana Al Nasra. Domaćin je loše počeo sezonu, ima već dva poraza. Više se očekivalo od tima koji predvodi iskusni brazilski stručnjak Mano Menezes. Prva zvezda Al Nasra je Vensan Abubakar, iskusni Kamerunac koji je prošle sezone tresao mreže u Bešiktašu, a pre toga se proslavio u Portu. Postigao je dva gola na četiri meča, ali se tek očekuje eksplozija od skupo plaćenog napadača. Od poznatiih igrača boje ovog kluba brani i Argentinac Ramiro Mori, bivši igrač River Plejta, Evertona i Viljareala.

Neće biti lako Al Batinu da izbegne poraz u Rijadu. Krajm marta ove godine Al Nasr je pregazio današnjeg rivala sa čak 7:0. Četii vezane utakmice dobio je Al Nasr protiv Al Batina. Na četiri od pet poslednjih mečeva ovih rivala bilo je tri ili više golova.

Al Fejha je debitant u najboljoj ligi Saudijske Arabije. Na kormilu tima je srpski stručnjak Vuk Rašović, bivši trener Patizana, a od avgusta mu se priključio nekadašnji golman beogradskih večitih Vladimir Stojković. Posle odličnog starta i sedam bodova u prva tri kola, Al Fejha je poražena prošle nedelje od Al Fajsalija (1:2). Al Ahli je kralj remija, ima svih pet nerešenih ishoda u prvih pet kola. Umesto Vladana Milojević tim iz Džede s klupe predvodi albanski stručnjak Besnik Hasi, nekadašnji trener Anderlehta i Legije.

19.25: (4,00) Al Šabab (3,50) Al Hilal (1,83)

Danas je na programu veliki derbi Rijada, Al Šabab – Al Hilal (19.25). Šampion Saudijske Arabije Al Hilal ima tri pobede i remi u novom šampionatu. Na kormilu velikana ove sezone seo je Portugalac Leonardo Žardim koji je zamenio Rumuna Razvana Lučeskog, povratnika na klupu PAOK-a. Najbolji igrač tima je iskusni francuski napadač Bafatembi Gomis. Šabab ima samo pet bodova u prvenstvu, a prva zvezda tima je Ever Banega, Argentinac koji je dugo branio boje Valensije i Sevilje. U poslednjem meču ovih timova Al Hilal je dobio u gostima Al Šabab sa 5:1 početkom maja ove godine. Na tri prethodna meča timova iz Rijada golovi su padali na obe strane (GG).

Posle pet kola najbolji strelac šampionata Saudijske Arabije je Kamerunac Leandro Tavamba, nekadašnji igrač Partizana. On je postigao šest golova u prvih pet kola za Al Tavon.

SAUDIJSKA ARABIJA – 6. KOLO

Četvrtak

17.25: (1,33) Al Nasr (5,00) Al Batin (7,75)

17.30: (3,20) Al Fejha (3,30) Al Ahli (2,15)

17.45: (3,00) Al Tai (3,30) Al El Etifag (2,25)

19.25: (4,00) Al Šabab (3,50) Al Hilal (1,83)

Petak

17.40: (3,35) Abha (3,40) Damak (2,05)

19.25: (1,32) Al Itihad (5,00) Al Tavon (8,00)

Subota

17.15: Al Fateh - Al Hazem

19.25: Al Raed - Al Fajsali

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.