LŠ: Prštalo na Enfildu, talični Milner, heroj je ipak Firmino! (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Sep.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Prštalo na "Enfildu", talični Milner, heroj je ipak Firmino! (video)

Sjajan meč na stadionu Liverpula, a uzbuđenja nisu izostala ni na ostalim terenima u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Liverpul je na "Enfildu", u okviru grupe C, u kojoj se nalaze i Crvena zvezda i Napoli, dočekao prvaka Francuske, ekipu Pari sen Žermena.

Prošlogodišnji finalista ovog takmičenja je slavio na svom terenu, bilo je 3:2 (2:1) u korist izabranika Jirgena Klopa.


Već u šestom minutu, velika šansa za domaćina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Virdžil van Dajk se nakon kornera našao sam pred Areolom, ali je golman francuske reprezentacije sjajnom paradom sačuvao mrežu.

Samo dva minuta kasnije, ponovo Areola u centru pažnje, ovoga puta je fantastično reagovao nakon vrlo dobrog pokušaja Džejmsa Milnera.

I treća izgledna šansa na utakmici pripala je domaćinu, "Redsi" su u 15. minutu pripretili preko Džoa Gomeza nakon kornera, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola.

Nakon toga je usledio sjajan napad gostiju, Nejmar je u situaciji jedan na jedan šutirao pravo u zemljaka Alisona, odbitak je pokupio Kavani, ali je Alison Beker još jednom bio sjajan, promene rezultata nije bilo.

Usledilo je zatišje, pred buru. Igrao se 30. minut, kada je Danijel Staridž sjajno reagovao nakon centaršuta sa leve strane, engleski napadač je glavom odlično tukao i matirao golmana gostiju za 1:0.

Samo šest minuta kasnije, Bernat ruši Vajnalduma, sudija Čakir pokazuje na kreč.

Najstrožu kaznu izveo je Džejms Milner i to veoma precizno, 2:0 za Liverpul.

Ipak, PSŽ se ekspresno vratio u utakmicu, nakon centaršuta Di Marije, lopta pada pred Menijea, a desni bek još jednom pokazuje da je vrlo snalažljiv u protivničkom šesnaestercu, hvata volej i matira Bekera za 2:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je ubrzo Liverpul došao i do trećeg gola, postigao ga je Salah, nakon prave gužve pred golom Parižana, ali ga je sudija poništio, zbog faula koji je prethodno napravio Danijel Staridž, kada je uklizao ispred Areole na samo par metara od gola rivala.

Samo par minuta kasnije, nova šansa za "Redse", Staridž još jednom preti glavom, ali je Areola ponovo bio maestralan.

U 72. minutu, Salah je mogao da reši sve, ali je iz izgledne situacije šutirao pored gola. Nije Egipčanin u prepoznatljivoj formi od starta sezone.

A onda, veliki šok za "Redse", Nejmar dobija loptu na sredini, kreće sjajno ka golu domaćina, u poslednji čas odbrana "Redsa" uspeva da ga zaustavi, ali se lopta odbija do Mbapea, koji lako matira Alisona za 2:2.

Ipak, "Enfild" je slavio na kraju, igrao se drugi minut nadoknade, kada je Roberto Firmino postigao gol na asistenciju Van Dajka za 3:2 i veliku radost na stadionu.

Na kraju, sjajan meč i pobeda Liveprula, koji ne može da izgubi kada se Džejms Milner upiše u listu strelaca.

U okviru iste grupe, Crvena zvezda je ugostila Napoli, a meč je okončan bez pobednika.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо



Grupa A


Klub Briž je ugostio "Milionere" iz Dortmunda, a gosti su odneli ceo plen, bilo je 0:1 (0:0) za ekipu Lusijena Favra.

Briž je otvorio meč sa dve dobre prilike, pripretili su Vanaken i Greneveld, ali promene rezultata nije bilo, zahvaljujući pravovremenim intervencijama odbrane gostiju, ali i golmana Burkija.

Igrao se 38. minut kada je Densvil sjajno pripretio iz daljine, ali je za malo bio neprecizuan.

Sve to je moglo da padne u vodu, da je u 45. minutu Šmelcer bio precizniji, prva prava prilika za Borusiju, ali je levi bek nemačkog sastava za malo bio neprecizan.

Dugo nije bilo prilika u nastavku, te je u 80. minutu pripretio Pišček, ali je bio neprecizan, da bi par minuta kasnije Burki uspeo kranjim naporom da zaustavi udarac Luisa Opende.

A onda, samo dva minuta kasnije, Borusija dolazi do pobedonosnog gola, strelac je bio Kristijan Pulišić. Imao je sreće reprezentativac SAD, pogodio ga je loptom jedan od defanzivaca domaće ekipe, lopta se od njegove noge čudno odbila i otišla preko golmana Briža u mrežu, za 0:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pobeda "Milionera" na startu grupne faze.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

U okviru iste grupe je Monako dočekao madridski Atletiko, a gosti su slavili nakon preokreta sa 1:2 (1:2).

Poveo je Monako u 18. minutu preko Grandsira, ali su gosti u 31. minutu poravnali rezultat preko Dijega Košte.

U nadoknadi prvog dela igre, Himenez postiže gol za preokret.

U nastavku nije bilo puno uzbuđenja, Atletiko je poveo i uveo utakmicu u željeni ritam, postigli su i gol u 51. minutu, strelac je bio Košta, ali je on poništen zbog ofsajda.

"Kneževi" su u nadoknadi vremena imali šansu da poravnaju rezultat, pretio je Glik glavom, ali je za malo bio neprecizan.

Promene rezultata tako nije bilo, Atletiko je slavio nakon preokreta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо





Grupa D

Galatasaraj je na "Turk Telekom Areni" dočekao prvaka Rusije, ekipu Lokomotive iz Moskve, domaćin je slavio sa 3:0 (1:0).

Poveli su već u devetom minutu, tribine su eksplodirale nakon prave majstorije Gerija Rodrigesa. Ofanzivac ekipe iz Istanbula se odlično namestio na udarac na ivici kaznenog prostora, lopta je usput i zakačila jednog protivničkog igrača, ali je to nije usporilo, pa je na kraju efektno odsela u mreži rivala.

Pretili u do kraja prvog dela igre domaći preko strelca prvog gola i Emrea Akbabe, sa druge strane je u 40. minutu solidnu šansu imao Farfan, ali su mreže mirovale, te je Galata na odmor otišla sa golom viška.

U nastavku su svoj šou imali golmani, pretili su Mirančuk sa jedne i Ndiaje i Belhanda sa druge strane, ali su Muslera i Giljerme bili na visini zadatka.

A onda, u 67. minutu sjajn gol iz slobodnog udarca postiže Eren Derdijok, za 2:0 i veliku radost domaćina.

Bilo je prillika na obe strane do kraja susreta, u 87. minutu Galata ostaje sa igračem manje, Ndiaje je zaradio drugi žuti karton u 87. minutu.

Ipak, gosti ne da nisu iskoristili višak igrača, nego su u četvrtom minutu nadoknade skrivili i jedanaesterac, a precizan je sa kreča bio Inan, za konačnih 3:0.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

U okviru iste grupe sastali su se na "Veltins areni" Šalke i Porto, meč je završen bez pobednika rezultatom 1:1 (0:0).

Već u 13. minutu idealna šansa za goste iz Portugalije, penal je dosudio Manzano, ali je udarac Aleksa Telješa uspeo da odbrani fantastični Farman.

Bez golova se otišlo na odmor, da bi nakon 20ak minuta igre u nastavku domaći došli do gola, strelac je bio švajcarski reprezentativac Bril Embolo.

Ipak, radost domaćih navijača nije dugo trajala, igrao se 75. minut kada je Porto dobio još jedan penal, ovoga puta je izvođač najstrože kazne bio Otavio, koji za razliku od Telješa vara Farmana za 1:1.

Do kraja susreta nije bilo puno ozbiljnijih prilika, podela bodova u Gelsenkirhenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Rezultati danas odigranih mečeva u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona:

Barselona - PSV 4:0

Inter - Totenhem 2:1






Crvena zvezda - Napoli 0:0






Liverpul - PSŽ 3:2

Klub Briž - Borusija Dortmund 0:1

Monako - Atletiko Madrid 1:2


Galatasaraj  - Lokomotiva Moskva 3:0

Šalke - Porto 1:1

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Navijači Šaćirija gađali flašama (VIDEO)

Izvor: OkRadio.rs, 19.Sep.2018, 12:37

Džerdan Šaćiri dočekao je ekipu Pari Sen Žermena sa svojim Liverpulom, a „redsi“ su slavili rezultatom 3:2. Susret je obeležilo nekoliko incidentnih situacija, kada su navijači tima iz Pariza Šaćirija gađali flašama prilikom izvođenja kornera.   Na ovo se nadovezao i jedan korisnik...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.