Košarkašice Crvene zvezde u kvalifikacijama za Evroligu

Izvor: B92, 06.Jul.2022, 14:03

Košarkašice Crvene zvezde u kvalifikacijama za Evroligu

Ženska sekcija košarkaškog kluba Crvena zvezda učestvovaće u kvalifikacijama za Evroligu, potvrdio je organizator.

Ukupno 22 ekipe igraće u ovosezonskom izdanju kontinentalnog takmičenja, od čega je direktan plasman obezbeđen za 13 klubova na osnovu koeficijenata zemalja iz kojih dolaze.

U grupnoj fazi igraće ukupno 16 ekipa, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas dovodi do računice da će od preostalih devet ekipa samo tri obezbediti plasman iz kvalifikacija.

Igraće se tri kvalifikaciona turnira, a samo pobednici istih će proći dalje. Žreb za te turnire, kao i regularni deo sezone biće održan 15. jula u Minhenu.

Direktni učesnici: Burž, Basket Land (Francuska), Fenerbahče, Mersin (Turska), Perfumerijas Avenida, Valensija (Španija), Sopron Basket, Seksard (Mađarska), USK Prag (Češka), Mehelen (Belgija), TTT Riga (Letonija), Bereta Familija (Italija), Polkovice (Poljska).

Kvalifikanti: Crvena zvezda (Srbija), Olimpijakos (Grčka), Đirona (Španija), ACS Sepsi (Rumunija), Botaš (Turska), Vilnev (Francuska), Virtus (Italija), DVTK Miškolc (Mađarska), Eltizur Ramla (Izrael).

Ekipe koje učestvuju u kvalifikacionim turnirima će biti podeljene u dva šešira u skladu sa geografskim kriterijumom. Stoga će Vilnev, Đirona i Virtus igrati u istoj grupi, a druge dve će biti odlučene žrebom. Ti turniri su na programu od 11. do 13. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.