Partizan nakon drame srušio Zvezdu u Pioniru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 09:29

Partizan nakon drame srušio Zvezdu u "Pioniru"

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u 21. kolu Evrolige kao gosti Crvenu zvezdu sa 79:78 (20:18, 25;19, 12:17, 22:24), pa sada oba naša predstavnika u elitnom takmičenju imaju identičan učinak od 10 pobeda i 11 poraza i nalaze se na deobi 11. i 12. mesta.

Na taj način se Partizan revanširao Zvezdi za poraz u Areni, a uteha za crveno-bele je što su za dva koša bolji u te dve utakmice, što na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može da bude odlučujuće za plasman u plej of.

Partizan je odigrao verovatno najkonstantnije u ovoj sezoni, jer je od trećeg do poslednjeg minuta uspevao da održava minimalnu prednost i da na kraju zabeleži veoma važnu pobedu.

Crno-beli su večeras bili izvanredni u odbrani, sve vreme su protivniku sprečavali protok lopte, što je rezultiralo sa 16 izgubljenih lopti Zvezde. Pored toga, Partizan je imao 12 ukradenih lopti, a Zvezda samo tri, pa je na osnovu toga pobeda izabranika Željka Obradovića trebalo da bude ubedljivija.

Crvena zvezda je samo u trećoj četvrtini bila na visini zadatka i dobrom odbranom je zaustavila napade Partizana. Zahvaljujući tome nekoliko puta je imala priliku da preokrene rezultat, ali tada nije pronalazila prava rešenja u napadu.

Najbolji u ekipi Partizana bio je Zek Ledej, koji je postigao 20 poena, uz četiri trojke, a isti učinak imao je i Dante Egzum. Još jedno dominantno izdanje imao je i Matijas Lesor, koji je ubacio 13 koševa, uz osam skokova.

Zvezda se oslanjala isključivo na Luku Vildozu, koji je postigao 26 poena, i Nemanju Nedovića, koji je dao tri poena manje, a za pobedu u derbiju bilo im je neophodno da se razigra još neko.

U narednom kolu Partizan će 31. januara ugostiti Asvel, dok će Zvezda istog dana gostovati Virtusu.

Pred početak derbija, navijače "crveno-belih" na sedištima u hali dočekale su posebne pozivnice za fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Vojvodine.

Prvu utakmicu prolećnog dela sezone Superlige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine, koja je na programu 4. februara u Beogradu, dva kluba će posvetiti legendarnom igraču Siniši Mihajloviću. Čuveni srpski fudbaler i trener preminuo je 16. decembra od posledica leukemije.

Obradović: Nadam se da su ljubitelji košarke uživali u sjajnom meču

Zadovoljan sam, pobedili smo iako nismo odigrali dobro, mogli smo i morali mnogo bolje, izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović nakon utakmice sa Crvenom zvezdom.

"Momci su se borili od prvog do poslednjeg minuta, nastojali su da opravdaju podršku navijača kojima se zahvaljujem od srca. Na kraju, uspeli smo da privedemo meč kraju, ali ostaje žal što razlika nije malo veća. Igrali smo pametno u odbrani i napadu. Kontrolisali smo dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, ali mi je stvarno žao što nismo sačuvali četiri poena prednosti. Ledej je odigrao odličan meč, ali me više raduje odnos osvojenih i izgubljenih lopti. Zvezda je tim koji u svakoj utakmici daje maksimum, tako je bilo i u derbiju koji je ostao iza nas. Nadam se da su ljubitelji košarke uživali u sjajnom meču, izjavio je trener "crno-belih".

Egzum: Ostajali smo pribrani i to nas je dovelo do pobede

Velika pobeda u gostima, ogromna u Evroligi i drago mi je da smo dobili, izjavio je košarkaš Partizana Dante Egzum nakon utakmice sa Crvenom zvezdom.

"Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam igrao u dosadašnjoj karijeri. U poslednja dva minuta nisam čuo sudiju da je svirao bilo šta! Takvo je bilo okruženje i ne mogu da dočekam da ponovo igram u ovakvoj atmosferi. Bili smo u situaciji da kontrolišemo utakmicu, nismo pravili glupe greške. Ostajali smo pribrani i to nas je dovelo do pobede", zaključio je bek "crno-belih".

Dodao je Obradović da njegova ekipa ne sme da se opusti.

Raduje pobeda u derbiju, ali nema vremena za slavlje, jer za nekoliko dana sledi duel sa Mornarom, pa duel sa Asvelom. Ostalo je još mnogo do kraja ligaškog dela takmičenja u Evroligi i zaista je teško baviti se spekulacijama i procenama kakvi su krajnji dometi. Ja sam zaista uživao danas. Navijači Zvezde su napravili dobru atmosferu, čuli su se i naši navijači. Da li je bilo uvreda sa tribina zaista ne znam, jer dok utakmica traje, fokusiran sam na parket. Na parketu je sve bilo besprekorno", izjavio je Obradović.

Ivanović: Ključ meča je bilo strpljenje

Partizan je bio strpljiv, mi nismo i to je rešilo pitanje pobednika, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović nakon utakmice sa Partizanom.

"Partizan je odigrao bolje od nas. Ključ meča je bilo strpljenje. Velika razlika između osvojenih i izgubljenih lopti je posledica strpljenja. Želeli smo brzo da dobijemo utakmicu, ali to tako ne ide. Rekao sam igračima da mirno spavaju, pa ćemo u sledećem meču videti šta će biti. Zašto sam često izvodio iz igre Nedovića? Pa svi treneri su malo ludi, a svi mogu da budu treneri. Nemam zaista zamerki, ponavljam, rekao sam momcima da mirno spavaju. Što bi rekao veliki zvezdaš Matija Bećković, ćeraćemo se još. Suđenje neću da komentarišem, izjavio je Ivanović.

Osvrnuo se trener "crveno-belih" i na ambijent u hali.

"Čestitam navijačima, atmosfera je bila fenomenalna. Da li sam video transparent na tribinama gde su bili navijači Partizana? Zaista nisam. Poslali smo lepu sliku u Evropu, okrećemo se obavezama koje slede", zaključio je Ivanović.

Vildoza: Žao mi je zbog navijača jer su bili sjajni danas

Pokušali smo da pogodimo šuteve ali srljali smo, bili smo pod pritiskom, izjavio je košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza nakon utakmice sa Partizanom.

"Samo sam pokušavao da pobedim, žao mi je zbog navijača jer su bili sjajni danas. Partizan je odradio sjajan posao, dobro su nas skautirali, igrali su pun napad. Potreban nam je Kampaco. Dobri smo i ovako, ali sa njim samo još bolji. Jedva čekam da zaigram sa njim. Još uvek ima dosta do kraja regularnog dela sezone. Borićemo se. Možemo da napredujemo. Idemo u Italiju da pobedimo u naredne dve utakmice. Znam da će biti teško jer igraju kod kuće, ali mi igramo dobro u gostima", zaključio je Vildoza.

Baskonija, Olimpijakos i Bajern slavili na domaćem terenu

Košarkaši Baskonije pobedili su ekipu Efesa nakon produžetaka 114:111 (29:28, 19:23, 22:26, 28:21, 16:13) u okviru 21. kola Evrolige.

Najefikaskniji u domaćoj ekipi bio je Mat Kosteljo sa 33 poena, dok se u ekipi Efesa istakao Šejn Larkin sa 21 poenom.

Košarkaši Olimpijakosa su na domaćem terenu savladali ekipu Makabija 95:89 (24:25, 27:11, 20:28, 24:25).

U grčkom timu istakao se Aleksandar Vezenkov sa 23 poena i devet skokova, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Roman Sorkin sa istim brojem poena i skokova.

Ekipa Bajerna pobedila je Virtus 91:84 (22:18, 21:20, 23:17, 25:29).

U nemačkom timu najbolji je bio Kasijus Vinston sa 13 postignutih poena, dok se u ekipi Virtusa istakao Danijel Heket sa 12 poena i četiri skoka.

U ostalim utakmicama 21. kola Evrolige ostvareni su sledeći rezultati: Real Madrid-Barselona 91:86, Valensija-Alba 94:88, Monako-Olimpija Milano 101:88, Panatinaikos-Žalgiris 89:65, Asvel-Fenerbahče 91:77 i Partizan-Crvena zvezda 79:78.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.