Izvor: Danas, 11.Feb.2022, 20:09

Šah-mat Kalinića

Otkrio je Nikola Kalinić da se vremenom zaljubio u šah; u drevnoj igri pronašao je ideje sposoban da ih implementira i na košarkaškom terenu. Trebalo mu je vremena da povrati dah posle preležane korone, međutim na osnovu partije u Kazanju, reklo bi se da polako izlazi iz kriznog perioda. Bila je to simultanka popularnog Kaline, u kojoj je smireno vukao poteze, čitajući maestralno protivničke ideje. Za korak ispred, uz pomoć Voltersa, zadao je šah-mat Uniksu na terenu na kome su prethodno kapitulirali velikani formata Barselone, Milana... Zvezda je, pritom, briljantno odigrala u odbrani kada se lomilo, izbacivši iz ritma ključne igrače "zelenih" ostvarivši pobedu važnu za povratak samopouzdanja - 77:84 u 26. kolu Evrolige.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Košarkaši Zvezde pobedili Uniks u Evroligi

Izvor: Beta, 11.Feb.2022

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na gostujućem terenu u Kazanju Uniks sa 84:77 (22:11, 21:32, 20:22, 21:12), u utakmici 26. kola Evrolige.Zvezdu su predvodili Nikola Kalinić sa 20 poena i šest skokova i Nejt Volters sa 19 poena, četiri skoka i dve asistencije. Luka Mitrović i Ostin...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.