Komemoracija Šekularcu, oproštaj od neponovljivog šarmera

Izvor: RTS, 10.Jan.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija Šekularcu, oproštaj od neponovljivog šarmera

Komemoracija povodom smrti legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca održana je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić". Na mestu gde je čuveni dribler dizao publiku na noge od njega su se oprostili porodica, prijatelji, bivši saigrači i brojni asovi.
Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, na ivici suza i drhtavim glasom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poručio je da je Šekularac bio jedinstven.

"Opraštamo se od Šekularca, virtuoza fudbala, deo bogate istorije Zvezde koju je i sam stvarao. Majstorstvo na terenu preneo je i kao trener. Mnogo je toga uradio i postigao, nemoguće je to rečima opisati. Ljudi su ga voleli, navikao je Zvezdinu publiku na majstorstvo, zato i ona danas traži takve. Bio je igrač – šmeker, šaljivdžija i boem, prava inspiracija mnogima", rekao je Mijailović.
On je dodao da je klub ponosan na Šekularca, drugu Zvezdinu zvezdu, i da ima velike zasluge što je Crvena zvezda najgledaniji klub u ovom delu Evrope.
Aleksandar Marković teško je podneo odlazak bivšeg saigrača.
"Tužan je dan za sve Srbe i zvezdaše, od danas će Dragoslav biti na zvezdanom nebu. Tu i pripada... Imao sam sreću da igram sa njim, večno će živeti legenda njegovih anegdota", naveo je Marković.
Boško Đurovski u jako emotivnom izlaganju podsetio je koliki trag je ostavio Šekularac.
"Imao sam čast da me treniraš, fudbal je za tebe bio jednostavan. Zahvaljujući Šekiju smo otac i ja postali zvezdaši... U Zvezdi su bili veliki igrači, fudbalski džentlmeni, geniji, kobre, majstori, ali, Šeki, niko nije bio kao ti. Dribling je u fudbalu sve, a tu je bio najbolji", poručio je Đurovski, posle čega je nastao veliki aplauz.

U čast popularnog Šekija, koji je preminuo u subotu u 82. godini, emitovan je i dokumenatarac u kom je prikazana njegova bogata karijera.
Događaju su prisustvovale legende crveno-belih Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Zoran Filipović, Jovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi, čelnici kluba, Nebojša Čović, Zoran Moka Slavnić, potpredsednici Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić i Nenad Bjeković, selektor Mladen Krstajić, Ilija Petković i mnogi drugi.
Čuveni fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Dragoslav Šekularac sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Od "Šekija" su se oprostili porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači, predstavnici Zvezde, Partizana, OFK Beograda, Fudbalskog saveza Srbije, kao i ceo prvi tim crveno-belih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komemoracija Šekularcu: Oproštaj od neponovljivog šarmera

Izvor: Večernje novosti, 10.Jan.2019

Na mestu gde je čuveni dribler dizao publiku na noge od njega su se oprostili porodica, prijatelji, bivši saigrači i brojni asovi Komemoracija povodom smrti legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca održana je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić". Na mestu gde je čuveni...

Nastavak na Večernje novosti...

Održana komemoracija povodom smrti Šekularca

Izvor: Beta, 10.Jan.2019

Komemoracija povodom smrti jednog od najboljeg fudbalera sa ovih prostora i druge Zvezdine zvezde Dragoslava Šekularca, održana je danas na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu. U prepunom medija centru, osim članova porodice i prijatelja, komemoraciji su prisustvovali predsednik Zvezde Svetozar Mijailović,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.