Kikanović: Dobro smo proučili igru Zvezde, hvala navijačima na dočeku

Izvor: B92, 14.Nov.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikanović: Dobro smo proučili igru Zvezde, hvala navijačima na dočeku

Bivši košarkaš Crvene zvezde Elmedin Kikanović odigrao je dobru partiju za Monako u Beogradu.

Postigao je 17 poena u pobedi ekipe iz Monte Karla od 91:75, čime su se izabranici trenera Saše Filipovskog probili na čelnu poziciju A grupe Evrokupa.

Kikanović je po završetku meča bio zadovoljan kako svojom tako i igrom svog tima koji je ostvario i četvrti trijumf na strani.

"Mislim da smo zasluženo pobedili. Dobro smo se pripremili za utakmicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od prvog do poslednjeg minuta smo igrali dobro. Znali smo šta su jake, a šta slabe strane u timu Zvezde. Ispoštovali smo savete trenera do kraja. U prvom poluvremenu je bila ofanzivna utakmica sa obe strane, možda nismo bilo dovoljno agresivni u defanzivi, međutim u poluvremenu smo se dogovorili da pojačamo agresivnu igru u odbrani, i pokušamo da postignemo lagane poene. Mislim da smo imali dobre procente, dobro smo pogađali za tri poena i posle nesrećnog poraza od Breše kod kuće pobedili smo Crvenu zvezdu. Pobedili smo sve ekipe u gostima, ostaju nam još dve utakmice kod kuće gde treba potvrditi ove pobede na strani. Zvezdi želim sve najbolje u nastavku takmičenja", izjavio je Kikanović.

Ovaj meč je bio pun emocija za njega, igrao je protiv svog nekadašnjeg kluba.

"Od sletanja na aerodrom bilo mi je neobično. Posle osam godina sam se vratio u "Pionir", zaigrao, kako se to kaže za "suprotnu" ekipu. Hvala navijačima na lepom dočeku. Naravno, i ovo je deo profesionalnog života, morao sam svoj posao da odradim na najbolji način", priznao je Kikanović.

On smatra da je nešto agresivnija igra Monaka u nastavku napravila problem crveno-belima.

"Naša agresiva je otežala Zvezdi igru u drugom poluvremenu. Za tri poena smo dobro pogađali, igrali smo strpljivo, tražili smo slobodnog igrača u najboljoj poziciji. Ušli smo u meč sa mnogo problema. Na početku meča smo ostali bez Džeralda Robinsona, zbog problema sa leđima. Tokom vikenda se povredio Lazarik Džons, bukvalno smo igrali sa jednim plejom, Nidamom, a pomagao mu je Lakomb kome je prirodna pozicija "tri" ili "dva". Žao mi je što se to dešava, u Istanbulu protiv Galatrasaraja smo izvukli pobedu sa osam igrača. Taman smo se vratili, počeli da igramo u punom sastavu i eto, usledile su dve nove povrede. Džonsa neće biti tri nedelje, ipak, uz sve probleme ostali smo zajedno i uspeli da ostvarimo važnu pobedu za nas. Ukoliko na domaćem terenu ostvarimo dve pobede, verujem da će to biti dovoljno da budemo minimalno drugi, a sa pobedom u Andori verovatno i prvi u grupi", zaključio je Kikanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.