Kada bi navijači imali toliki uticaj, mi bismo bili neporaženi VIDEO

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada bi navijači imali toliki uticaj, mi bismo bili neporaženi" VIDEO

Čarls Dženkins, košarkaš Crvene zvezde, smatra da je Nik Stauskas bo taj koji je “prelomio” meč i doneo pobedu Baskoniji.

Izabranici Dragana Šakote poraženi su u Štark areni, u meču 13. kola Evrolige, od španske ekipe sa 72:64.

"Ovo su bila dva tima koja su u prvom poluvremenu imala probleme u napadu. Promašili smo mnogo otvorenih i lakih šuteva, i jedni i drugi. Čak su i sudije imale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poteškoća u prvoj četvrtini sa dosuđivanjem određenih faulova. Mislim da je Stauskas prelomio celu utakmicu. Pogodio je slobodna bacanja na početku treće četvrtine i onda je eksplodirao. Mogli ste da vidite po šutevima koje pogađao da je njegovo samopozdanje bilo veliko", rekao je Dženkins.

Dženkins je ocenio da je atmosfera u Štark areni bila “čudna”, pošto navijači nisu pevali sve vreme u toku meča.

"Mislim da vi stavljate mnogo pritiska na navijaače da uvek budu energični, ali u isto vreme, mi smo ti koji su na terenu. Kada bi navijači imali tako veliki uticaj na igru, mislim da bismo bili neporaženi jer imamo izuzetnu podršku. Ali, navijači samo mogu da navijaju i ne mogu da kontrolišu kako se mi osećamo. Na nama je. Oba tima su sporo ušla u meč. Navijači su fantastični, mada je atmosfera bila pomalo čudna jer nisu pevali sve vreme. Ali, i dalje su nas bodrili. Ili bi nas psovali kako bismo igrali bolje, ili su psovali sudije zbog nekih odluka. Uradili su šta je trebalo, ili su pevali ili su psovali sudije da sude pravilno. Hvala svima koji su došli da nas podrže, ali mi moramo da odradimo deo koji se tiče igranja košarke, a ovog puta smo omanuli", istakao je Dženkins.

Crvena zvezda naredni meč igra protiv CSKA u Moskvi u sredu, a samo dva kasnije dočekuje Olimpijakos.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.