Jović se vratio na teren, Zvezda prejaka za Vršac

Izvor: B92, 06.Maj.2017, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jović se vratio na teren, Zvezda prejaka za Vršac

Šampion Srbije Crvena zvezda pobedila je na gostovanju u Vršcu istoimenu ekipu rezultatom, 96:74, u petom kolu Košarkaške lige Srbije.

Izabranici Dejana Radonjića slomili su protivnika na samom početku utakmice, kad su u prvih pet minuta napravili seriju 20:4.

Do pete uzastopne pobede u Košarkaškoj ligi Srbije, crveno-bele su predvodili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ognjen Dobrić sa 23 poena i Čarls Dženkins sa 17. Utakmicu je obeležio i povratak Stefana Jovića na teren.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Minčev sa 14 poena i Stojadinović sa 13.

Zvezda će u narednom kolu igrati sa Borcem u Čačku, dok će Vršac gostovati Dinamiku na Dorćolu.

Crveno-beli startovali su furiozno u Vršcu predvođeni Kuzmićem koji je postigao prvih sedam poena za svoj tim. Pored srpskog centra početak je obeležio start Stefana Jovića, koji se vratio na teren posle višemesečne pauze.

Aktuelni šampion Srbije i ABA lige nastavio je da melje protivnika, pa je posle prvih pet minuta rezultat već bio 20:4.

Po rezultatu Zvezda je veoma odlučno ušla u utakmicu, a rezultat je svakog trenutka rastap sve više i više. Posle prvih deset minuta igre rezultat je iznosio čak 30:8 za goste iz Beograda. Najraspoloženiji u prvoj deonici bio je Dobrić koji je za sedam minuta ubacio 13 poena.

Drugu četvrtinu domaći igrači započeli su čvršće i preko Stojadinovića koji je postigao dve uzastope trojke smanjuju na -15, 33:18. Isti igrač na sredini četvrtine pogađa još jednu trojku, za “samo“ dvanaest ponea zaostatka.

Međutim, izabranici Dejana Radonjića ponovo su ubrzali, što se odrazili na rezultat, koji je na četiri minuta do kraja glasio 46:24.

Do kraja druge deonice, crveno-belima je pala koncentracija, što su Vrščani iskoristili, napravivši 8:0 seriju, pa je na poluvremenu rezultat glasio 46:32.

U trećoj deonici igralo se dosta ujednačeno, a domaći košarkaši u dva navrata uspeli su da prednost spuste na jednocifrenu. Međutim, kao i tokom celog toka meča, čim se Vršac pribiži, usledila je rekacija gostiju, koji Simonovića i Dženkinsa raziliku ponovo dižu na +19.

Početak četvrte deonice ponovo je pripao domaćim košarkašim, koji za kratko vreme prave seriju 5:0 i spuštaju prednost na 70:57. Izabranici Dejana Radonjića bili su prevelik zalogaj za Vrščane i svaki put kada bi “pripretili“ Zvezda bi imala spreman odgovor. Na kraju konačan rezultat bio je Vršac – Crvena zvezda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.