Iz Zvezde u Partizan, iz Partizana u Zvezdu! (FOTO)

Izvor: Mondo, 24.Jan.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Zvezde u Partizan, iz Partizana u Zvezdu! (FOTO)

Partizan je realizovao transfer omladinskog fudbalera Radivoja Bosića iz Crvene zvezde. Iliev za MONDO: "Momku je isticao ugovor i hteo je da dođe u Partizan, a i mi smo ga želeli". Martin Novaković u suprotnom smeru.

Dosadašnji omladinac Crvene zvezde Radivoj Bosić prešao je u redove "večitog rivala" sa kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Bosić ima 18 godina i sa omladincima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Crvene zvezde osvojio je šampionsku titulu prošle sezone. U ovoj sezoni igrao je za filijalu Zvezde - Grafičar - kao pozajmljeni igrač crveno-belih.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je za MONDO ispričao kako je realizovan ovaj transfer.

"Njemu je isticao ugovor sa Crvenom zvezdom i nije hteo da ga produži. Trebalo je da ide u Nemačku, tako je išla neka priča, a onda se dogodio obrt. Njegov menadžer Miki Stević nam ga je predložio, jer je dete partizanovac, mi smo alarmirali Omladinsku škoklu i svi su bili oduševljeni idejom da ga angažujemo. I tako je nama preostalo samo da sprovedemo transfer u delo".

Iliev je želeo da istakne da Partizan nikada ništa ne bi nekome "oteo" ili "ukrao", kako pojedini mediji "kite" informaciju o transferu ovog momka iz Zvezde u Partizan.

"Dečko je bio na isteku ugovora sa Zvezdom, nije hteo da ga produži, bila je priča da ide u Nemačku, ali se sve okrenulo i onda smo ga uzeli", ponovio je Iliev.

Prema nezvaničnim informacijama, Bosić bi mogao da ode sa prvim timom na pripreme u Tursku.

O toj mogućnosti, Iliev kaže: "On je danas potpisao, a prvi tim sutra putuje na pripreme u Tursku... Videćemo šta će biti narednih dana".

Foto: FK Partizan

On je treći novi igrač Partizana ove zime posle Norvežanina Muse Ndžaija i Dejana Georgijevića.

Ali, prethodno je Crvena zvezda dovela doskorašnjeg kapitena omladinaca Partizana Martina Novakovića, koji nije želeo da potpiše profesionalni ugovor sa crno-belima. Trenira već neko vreme u Crvenoj zvezdi, a očekuje se da ovih dana potpiše višegodišnji profesionalni ugovor sa crno-belima. Na prošlogodišnjem Kupu prijateljstva na Zlatiboru, Novaković je bio proglašen za najboljeg igrača.

Foto: MN Press Martin Novaković

List "Politika" danas je plasirao priču o tome kako je navodno Crvena zvezda bukvalno preko noći "preotela" Partizanu Aleksu Vukanovića iz Napretka. Navodno je Ivica Iliev bio sa Vukanovićem u jednom beogradskom hotelu i sve se dogovorio, a onda se baš u tom trenutku tu zatekao i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela i Vukanović je "odjavio" Partizan.

Iliev to demantuje:

"Mi jesmo bili zainteresovani i jesmo sedeli i pričali sa Vukanovićem, ali u ranijim prelaznim rokovima. U ovom prelaznom roku nismo ni pokušavali da ga dovedemo i ne znam zašto ljudi mešaju babe i žabe. Ima još nekoliko igrača, koje ne bih da imenujem, koji su bili na pragu da dođu kod nas, a pošto se nismo dogovorili, oni su potom odlazili u Crvenu zvezdu".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.