Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 15:00

Istorijski trenutak: Crvena zvezda protiv "tima snova" u Ligi šampiona

Ekipa koju predvodi Marko Perić protiv Aksentijevića, Rikardinja, Koelja, Ortiza, Igora, Umberta...

Istorijski trenutak za futsal tim Crvene zvezde. Aktuelni šampion Srbije večeras će se susresti sa pravim "timom snova" u Parizu. U pitanju je tim ACCS, koji je u protekle dve godine doveo izuzetna pojačanja u svoje redove, između ostalog i najboljeg igrača današnjice Rikardinja, pa je jasno da izabranike Miloša Alilovića očekuje gotovo nemoguća misija. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ali, boljeg trenutka za nadagrivanje sa takvim veličinama svetskog futsala od ovog neće biti.

Parižani u svojim redovima imaju, po mnogima, najboljeg golmana na svetu Miodraga Aksentijevića, zatim Bruna Koelja, Karlosa Ortiza, Brazilce Igora i Umberta, te nekoliko najboljih igrača iz francuske reprezentacije. Sve to je u jednu idealnu celinu ukomponovao pet puta najbolji evropski trener po izboru UEFA, Španac Hesus Velasko.

Za obe ekipe je ovo istorijsko učešće u Ligi šampiona, ali će samo jedan tim moći da ide dalje. ACCS je prošle sezone na 15 odigranih mečeva imao 14 pobeda i jedan poraz, uz gol-razliku 103:29, pa samo zbog pandemije i prekida sezone nije osvojio šampionski trofej, ali je otišao u Ligu šampiona gde ima najviše ciljve. Dominacija pariskog tima nastavljena je i ove sezone, pa tim Hesusa Velaska ima osam pobeda iz isto toliko odigranih kola u tamošnjem prvenstvu, uz gol-razliku 71:9.

Srpski šampion je prošle sezone na ubedljiv način stigao do šampionske titule, ali je ove značajno podmladio ekipu, pa je to uticalo da crveno-beli ove sezone ipak ne budu glavni kandidati za odbranu šampionskog trofeja. Ipak, tu je još uvek nekoliko vrhunskih igrača, koje predvodi vremešni majstor Marko Perić.

AKSENTIJEVIĆ: PODJEDNAKO NESREĆAN ZBOG ELIMINACIJE JEDNE OD EKIPA

Crvena zvezda će naspram sebe imati protivnika koji igra na najmoderniji mogući način i eskpresnim naletima iz tranzicije prosto uništava svakog protivnika. Sa druge strane, Beograđani će pokušati da uspore ritam u najvećoj mogućoj meri, zategnu odbranu i pokušaju da pronađu manu u protivničkoj igri. A to je praktično nemoguća misao.

"Vrlo sam srećan što sam u prilici da dočekam srpskog šampiona ovde u Parizu. Drago mi je što će igrači Crvene zvezde uz moju pomoć uspeti da posete i videti neke znamenitosti grada. Nažalost nisam srećan zbog toga će jedna ekipa morati da izgubi. Biću podjednako nesrećan i ako to bude trenutna moja ekipa i ako to bude Crvena zvezda. Ali to je futsal, najvažnije je da budemo zdravi, da odigramo dobru utakmicu. I za njih, i za nas će ovo biti jedno veliko iskustvo. Prvi put igramo Ligu šampiona, tako da im želim svu sreću na utakmici", iskreno je poručio fenomenalni srpski golman Miodrag Aksentijević.

O protivnicima ne treba previše trošiti reči. Rikardinjo je šest puta bio najbolji igrač na planeti, a srpska publika je imala tu čast da se sa njegovom magijom upozna na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2016. godine. Njegov sunarodnij Bruno Koeljo je apsolutna legenda Benfike i zajedno su osvojili EP u Sloveniji 2018. godine. Španac Karlos Ortiz je stigao zajedno sa Rikardinjom i Brazilcem Umbertom iz Inter Movistara, u kom je bio kapiten. U pitanju je veteran sa neverovatnom reprezentativnom karijerom. Bio je dva puta prvak sveta i četiri puta prvak Evrope sa Crvenom furijom. Tu je i vremešni Brazilac Igor, inače bivši član Ekonomca, bio je tri puta klupski prvak Evrope (dva puta sa Barselonom i jednom sa Kairatom). Sve to pokazuje koliko težak zadatak očekuje crveno-bele u Tedi Riner Areni.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.