Istorijska medalja za Crvenu zvezdu

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijska medalja za Crvenu zvezdu

Džudisti crveno-belih treći u Ligi šampiona.

Foto: MN Press

Džudisti Crvene zvezde osvojili su istorijsku bronzanu medalju na turniru Lige šampiona u Bukureštu.

Ekipa u sastavu Miša Morohojev, Strahinja Bunčić, Uali Kurhev, Filip Živojinović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, Ivajlo Ivanov >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i kapiten Bojan Došen u odlučujučem duelu sa domaćom ekipom CSM slavila je 3: 2.

Zvezdini džudisti prvo su poraženi od ruske ekipe Edelvajz iz Groznog 1:4, ali su potom u repesažu savladali špansku Valensiju 3:2.

Kapiten Bojan Došen najavio je da je ovo tek početak uspešnih rezultata.

"Svi u ekipi su zaslužni i čestitao bih svima u klubu, ali i svim zvezdašima na podršci i navijanju. Već godinama smo u vrhu, od bronze 2014. u Ligi Evrope i srebra 2016, da bi smo sada osvojili bronzu u Ligi šampiona. Zvezda je veliki klub i sada idemo napred u nove pobede", poručio je Došen.

Nemanja Majdov, aktuelni vicešampion Evrope i osvajač svetske titule, nije krio zadovoljstvo osvajanjem bronzane medalje u najjačem klupskom džudo takmičenju.

"Utisci su fenomenalni, a najbolje tek predstoji. Još jednom smo uspeli da ostvarimo najveći uspeh u istoriji srpskog klupskog džudo sporta. Svi momci u timu su pružili maksimum", istakao je Nemanja Majdov posle osvojene medalje.

Odličan u svojim borbama bio je i mladi Strahinja Bunčić.

"Drago mi je da sam uspeo da pobedim i tome doprinesem odličnoj pobedničkoj atmosferi. Čestitao bih svim drugovima iz kluba na fantastičnom učešću u Ligi šampiona", kazao je Bunčić.

Takmičare svog kluba pohvalio je predsednik Upravnog odbora DŽK Crvena zvezda, Stojan Vujko.

"Čestitam momcima na još jednom vrhunskom rezultatu. Ispunili smo sve što smo obećali i opet postigli istorijski uspeh. Posebnu zahvalnost dugujemo vizionaru i počasnom predsedniku našeg kluba, Ivanu Todorovu", rekao je Vujko.

Medalja osvojena u Bukureštu je, zasad, najveći uspeh crveno-belih džudista, koji su 2014. u holandskom Hopdorfu bili treći, a 2016. u Beogradu drugi u Ligi Evrope. U Beču 2016. osvojili su sedmo mesto u Ligi šampiona, 2017. u Ankari su bili četvrti u elitnom takmičenju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.