Igrali bismo LŠ, da smo imali malo SREĆE kao ovaj tim

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Igrali bismo LŠ, da smo imali malo SREĆE kao ovaj tim"

"Imaju iskusne igrače, ali ja verujem u ove momke jer su do sada mnogo puta pokazali kako se bori za grb Crvene zvezde", kazao je Nikola Žigić koji je uporedio svoju generaciju sa sadašnjom koju predvodi Vladan Milojević.

Sjajni srpski napadač Nikola Žigić (38) dva puta je bio veoma blizu ulaska u Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom, međutim "isprečili" su se PSV Ajndhoven i Milan.

Plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u grupnu fazu ovog takmičenja konačno je dočekala generacija fudbalera Vladana Milojevića koja je prošlog leta "izbacila" Salcburg i našla se u eliti, a priliku da to ponovi imaće već sutra protiv Jang Bojsa (21.00, Arena Sport), rivala koji je dobro poznat Žigiću.

/PUNA MARAKANA ČEKA JANG BOJSE: RASPRODATO!/

Visoki napadač je u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2004/05 bio strelac čak tri pogotka protiv tima iz Berna. Prvo je postigao dva na gostovanju (2:2), zanimljivo identičan rezultat kao prošle srede između istih timova, dok je pogodio još jednom u ubedljivoj pobedi nad Jang Bojsima u Beogradu (3:0), dok su se pored njega upisali još i Miladinović i Dudić...

Naravno, za 15 godina se mnogo toga promenilo, ali Nikola Žigić i dalje može da "podeli" savet igračima, kao i stručnom štabu Crvene zvezde.

"Srcem i hladnom glavom možemo da stignemo do elite. Najbitnije je da Milojević igrače oslobodi pritiska, verujem da će to i da uradi", rekao je Žigić za "Žurnal".

Srpski napadač i član stručnog štaba reprezentacije Srbije istakao je da Zvezda ne treba da "srljaju" na punoj "Marakani", odnosno da bi trebalo da odigralju pametno i da spuste loptu na zemlju i zaigraju visoki presing, baš kao što je bilo i u prvom meču u Bernu.

"Imaju iskusne igrače, ali ja verujem u ove momke jer su do sada mnogo puta pokazali kako se bori za grb Crvene zvezde", istakao je Žigić.

Foto: MN Press

Kada je njegova generacija prošla Jang Bojse, Zvezda je potom očekivala odluku UEFA zbog umešanosti Milana u "Kalčopoli" i na kraju im je dozvoljeno učešće u kvalifikacijama, pa su "rosoneri" zaustavili šampiona Srbije.

/ZVEZDINI LEPI SNOVI O 2004. I KOŠMARI O 2008. i 2016. GODINI: 4/6!/

Kvalifikacije su se od tada značajno promenile, a Žigić ističe da mu se u sadašnjoj generaciji najviše dopada kolektivni duh i to kako se svi "bore jedni za druge".

"Kada je atmosfera u svlačionici odlična onda dolaze i dobri rezultati. Svakako najveće zasluge za to ima trener Milojević i njegovi pomoćnici koji insistiraju na takvim stvarima.Upravo je to jedan od razloga što su u poslednje tri godine igrali u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope. To je razlika u odnosu na moju generaciju koja je jedinu priliku za plasman u Ligu šampiona imala protiv Milana, ali i PSV-a, svima je dobro poznato šta se tada desilo. Protiv Holanđana smo dobili prvi meč, ali smo doživeli katastrofu u Ajndhovenu, dok je Milan bila druga priča", rekao je Nikola Žigić i potom naglasio uz osmeh.

"Da je bilo malo više sreće kao što ovaj ti ima i mi bismo igrali u eliti".

Nikola Žigić je istakao i da mu se jako dopada Milan Pavkov, da je dobar i kvalitet napadač, ali ne bi prognozirao "heroja" protiv Jang Bojsa, veruje da će to biti neko kome se svi najmanje nadaju, baš kao što su to bili Pavkov i Degenek pre godinu dana u Salcburgu.

Foto: MN Press Zvezda - Jang Bojs 3:0, 2004. godina: Vladimir Dišjenković, Milan Dudić, Milan Biševac, Bojan Miladinović, Boško Janković, Dušan Basta, Slavoljub Đorđevic, Marko Pantelić, Nikola Žigić, Dejan Milovanović i Aleksandar Luković.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.