Izvor: RTS, 07.Maj.2021, 20:41

Igokea nadigrala Zvezdu i izborila majstoricu

Košarkaši Igokee savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 81:68 i izjednačili u polufinalnoj seriji ABA lige na 1:1. Finalista će biti poznat nakon majstorice koja je na programu u utorak u dvorani Aleksandar Nikolić.
Igokea je bila bolji rival i zasluženo je došla do trijumfa protiv crveno-belih, kojima je večeras malo toga polazilo za rukom. Domaćin je probio Zvezdu šutem sa distance, stekao veliku prednost i potom je održavao do kraja susreta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pokušali su crveno-beli u posledem periodu, ali je domaćin odbio nalet i stigao do zaslužene pobede.

Igokea je nadigrala crveno-bele u prvom poluvremenu. Na startu je domaćin napravio seriju od 15:2. Dalekometnom paljbom Igokea je došla do prednosti, a potom je prednost održavala kroz celo prvo poluvreme.
Zvezda nikako nije uspela da pronađe šut sa distance, jedino je Davidovac uspeo da pogodi i to dva puta za tri poena. U drugom periodu Zvezda je nakako uspela da pronađe ritam. Međutim, domaćin je nastavio da pogađa a poluvreme je završio trojkom za 45:31.
Domaćine je u prvom poluvremenu predvodio trojac Klemons sa 11 poena, dok su Atić i Pot dodali po 10. U Zvezdi, Davidovac je postigao 10 poena, Lojd šest, a Dobrić četiri.
Nastavila je Igokea i u trećem periodu da puni koš Zvezde. Brzo je stigla do plus 18 - 49:31. Crveno-beli nikako nisu uspevali da uhvati ritam, dok je domaćin konstantno povećavao prednost a na dva i po minuta do kraja četvrtine je stigao do tada maksimalnih plus 21 - 60:39. Do kraja perioda Igokea je održala visoku prednost - 65:48.

Posle pet minuta igre u poslednjem periodu crveno-beli su uspeli da priđu na minus 11, 71:60. Dobrić i Simonović uspeli su da povežu redove Zvezde, a na nešto manje od tri minuta pre kraja gost je smanjio na devet razlike 73 - 64, nešto kasnije i na minus osam, ali to je bilo sve što su crveno-beli uspeli na ovom meču.
Ipak, Igokea nije dozvolila crveno-belima da se rezultatski vrate u meč. Na kraju Igokea je slavila rezultatom - 81:68.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Entoni Klemons sa 18 poena, dok je Edin Atić dodao 17. U ekipi Zvezde istakao se Ognjen Dobrić sa 17 poena, a Dejan Davidovac dodao je 12.
Majstorica je na programu u utorak od 18.30 u hali Aleksandar Nikolić. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igokea izborila "majstoricu", Zvezda loša u Laktašima

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2021

Košarkaši Igokee izjednačili su na 1:1 u polfuinalu plej-ofa ABA lige, pošto su danas u drugoj utakmici pobijedili Crvenu zvezdu 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.