ISTORIJA, Šabac preko Zvezde do titule prvaka Srbije! Ključalo u bazenu i oko njega, prekid, preokreti...

Izvor: Sportske.net, 05.Jun.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA, Šabac preko Zvezde do titule prvaka Srbije! Ključalo u bazenu i oko njega, prekid, preokreti...

Dramatično i veoma burno finale završeno je večeras pobedom ekipe Šapca nad Crvenom zvezdom.

Vaterpolisti Šapca osvojili su večeras titulu prvaka Srbije, pošto su večeras kao domaćini savladali Crvenu zvezdu rezultatom 10:9 (1:1, 4:3, 4:2, 1:3)!

Ovo je prva šampionska titula Šapčana u klupskoj istoriji, a do nje su došli odlučujućim pogotkom na 15 sekindi pre kraja, pošto je prethodno Zvezda uspela da nadoknadi i četiri gola zaostatka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Utakmica je odigrana pred krcatim tribinama, bilo je oko 1.500 ljudi, domaći su imali veliku podršku, a u finišu druge četvrtine pri rezultatu 4:4 došlo je do petnaestominutnog prekida zbog incidenata u gledalištu, gde je bilo i Zvezdinih navijača. Na kraju su organi reda uspeli da obezbede uslove za nastavak meča.

Šapčani su potom u trećoj četvrtini uspeli da povedu sa 9:5, Zvezda je na ulasku u poslednji minut meča izjednačila na 9:9, ali na 15 sekundi do kraja domaći preko Rogača dolaze do gola odluke.

Imala je Zvezda još jedan napad do kraja, ali nije uspela da ga iskoristi, lopta je završila pored Pijetlovićevog gola, pa je slavlje Šapčana moglo da počne.

ŠABAC: Pijetlović, Eraković 2, Marković, Repanović, Toholj 2, Velkić, Rogač 1, Lukić, Janković 1, Vučinić 3, Ilić, Vasović, Vukadinović, Petrovski 1. Trener: Mirović.





CRVENA ZVEZDA: Kralj, Tankosić 3, Maksimović, Bursać, Perković, Vasić 2, Bitadze, Žeželj, Ilić, Popović, Šulc 4, Radović, Todorovski, Ljubenović. Trener: Filipović

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Šabac slavi istorijsku titulu!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2019

Šabac slavi istorijsku titulu u vaterpolu! U majstorici, pred prepunim tribinama Gradskog bazena u Šapcu, izabranici Miodraga Mirovića savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 10:9 i okitili se peharom šampiona države. U finalom okršaju viđena je prava drama. Gosti su uspeli da stignu četiri gola...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.