Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 15:04

IN MEMORIAM: Milan Kosanović

Sportski direktor Vojvodine preminuo u 50. godini od posledica virusa korona

Tragične vesti stižu ovog popodneva iz Novog Sada. Sportski direktor Vojvodine i bivši trener Crvene zvezde Milan Kosanović preminuo je od posledica virusa korona u 50. godini.

Iskusni fudbalski radnik prebačen je tokom srede na bolničko lečenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zbog komplikacija izazvanih infekcijom COVID-19, na odeljenje intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra Vojvodina. Kosanović je po prijemu imao povišenu temperaturu, a ovog jutra je priključen na respirator. Međutim, izgubio je bitku sa koronom.

Kosanović je ostavio dubok i neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, pošto se od početka trenerske karijere specijalizovao za rad sa mladim igračima. Bio je važan deo stručnog štaba omladinske reprezentacije Srbije na pohodu na titulu šampiona sveta u Novom Zelandu. Čovek od najvećeg poverenja selektora tog tima Veljka Paunovića.

Trenersku karijeru gradio je u Vojvodini, bio je i selektor omladinske selekcije Srbije, tačnije dečaka rođenih 1998. godine i mlađih. Put ga je kasnije odveo u Crvenu zvezdu. Doveden je na Marakanu kao čovek koji će raditi sa elitnom grupom mladih igrača, ali je tokom prvih priprema na Zlatiboru postao deo stručnog štaba Vladana Milojevića. I to važan deo. Imao je snažan uticaj na rezultate i taktičku pripremu mečeva Crvene zvezde tokom najbolje epohe u novijoj istoriji.

Kratko je radio, kao asistent, u Al Ahliju, ali posle određenih zdravstveih problema odlučio je da se vrati u Srbiju i prihvati direktorsku funkciju u Vojvodini.

Iza sebe je ostavio suprugu i sina Luku.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović

Izvor: Radio 021, 13.Maj.2021

Sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović preminuo je u 50. godini života, od posledica korona virusa.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.