IDE U TRENERE: Jedan od NAJBOLJIH stranaca u Zvezdi ikad završio KARIJERU! Na oproštaju PESMA i skandiranje ne odlazi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 22:23

IDE U TRENERE: Jedan od NAJBOLJIH stranaca u Zvezdi ikad završio KARIJERU! Na oproštaju PESMA i skandiranje "ne odlazi" (VIDEO)

Na Marakani je ostavio dubok trag.

Kada biste pitali svakog navijača Crvene zvezde ponaosob, nema onog koji ne bi rekao da je Segundo Kastiljo jedan od najboljih stranih igrača u istoriji kluba sa Marakane. Sjajni defanzivni vezista je zvanično završio profesionalnu karijeru u 38. godini u Gvajakil Sitiju, a očekuje se da će uskoro započeti trenerski posao u stručnom štabu Barselone iz Gvajakila.

Kastiljo, koji u svojoj domovini uživa ogromnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reputaciju, oprostio se izuzetno emotivno na treningu, sada već bivšeg kluba.

Prvotimci Gvajakil Sitija su napravili Segundu špalir, uz aplauze i stihove "No se va, no se va" (ne odlazi, ne odlazi). Kastiljo nije bio u opremi, već je došao samo da se oprosti od dosadašnjih saboraca.

Hoy se despide uno de los jugadores más queridos del entorno de nuestro fútbol, Segundo Alejandro Castillo. Para muchos el mejor 5 de la historia del 🇪🇨 pero adicional a eso, un señor en toda la extensión de la palabra. El mejor de los éxitos en lo que se viene mi Casti! pic.twitter.com/Dvk782WajI

— Miguel Angel Loor (@miguelloor) January 16, 2021

Na trening je došao i predsednik kluba Migel Anhel Lor, koji je u oproštajnoj poruci jasno otkrio kakvom veličinom smatraju Segunda Kastilja u svojoj zemlji.

- Danas se oprašta jedan od najomiljenijih igrača u našem fudbalskom okruženju, Segundo Kastiljo. Za mnoge jedan od pet najboljih igrača u istoriji Ekvadora. Gospodin u svakom smislu te reči. Želim ti najbolje u onome što dolazi, moj Kasti - rekao je Lor.

Podsetimo, Kastiljo je u Ekvadoru igrao za Espoli, El Nasional, Deportivo Kito, Barselonu i Gvajakil Siti.

Na evropskom tlu, Crvena zvezda je bila njegov prvi klub, sa kojom je osvojio dve šampionske titule. Igrama na stadionu "Rajko Mitić" izborio se za odlazak u Premijer ligu, gde je nosio dres Evertona i Vulverhemptona.

Kvalitet je potvrdio i u Meksiku, gde je nastupao za Pačuku, Pueblu i Dorados, a igrao je i za moćni Al Hilal iz Saudijske Arabije. "Kući" se vratio 2016, a u Gvajakilu je bio od 2019. godine.

Dres sa državnim grbom oblačio je 87 puta, a bio je učesnik Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine. Bio je na spisku putnika za Mondijal u Brazilu 2014. godine, ali se povredio u prijateljskom meču protiv Meksika, pa je bio samo deo delegacije Ekvadora na tom turniru.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.