Glasanje odlučilo - Stonoteniseri Banata šampioni!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 18:46

Glasanje odlučilo - Stonoteniseri Banata šampioni!

Stonoteniski klub Banat proglašen je za šampiona Superlige Srbije u sezoni 2019-20 iako finalni meč, na završnom turniru plej-ofa održanom pre dve nedelje u beogradskoj Vizuri, nije ni odigran.

Finale između Banata i Crvene zvezde je otkazano neposredno pred sam početak pošto se jedan igrač Crvene zvezde požalio na simptome koji su ukazivali na Kovid infkeciju.

Ispostavilo se, nakon testiranja, da je taj igrač pozitivan. Za raliku od finala, polufinalni dueli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su, dan ranije, normalno odigrani pošto je zrenjaninski Banat savladao subotički Spartak, a beogradska Crvena zvezda novosadski Radnički.

Usled neodigravanja finala plej-ofa, Stonoteniski savez Srbije je održao elektronsku sednicu Izvršnog odbora gde se glasalo za dva predloga. Prvi, da se za šampiona proglasi STK Banat pošto je bio najbolji u ligaškom delu sezone, nakon odigranih 18 kola, a drugi da nema šampiona za sezonu 2019-20, odnosno da se sezona usled nastalih okolnosti prekida pošto nije bilo moguće organizovati novi meč finala. Odlukom većine STK Banat je proglašen prvakom. To je treća titula u nizu za Zrenjanince, a sedma u istoriji kluba.

"Stonoteniski savez Srbije je morao da donese jednu od dve odluke ili imamo prvaka u sezoni 2019-20 ili se sezona poništava. Ako se sezona poništava, onda se vraća na pređašnje stanje pri čemu niko ne ispada iz lige, niti iko ulazi u viši rang. Tako da je za šampiona jedino Banat mogao biti proglašen jer je bio najbolji u regularnom delu sezone u prethodnih 9 meseci, a stigao je do finala i bio nadomak titule", kaže predsednik kluba Dmitar Majstorović.

Povodom ove odluke Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije, STK Crvena zvezda je najavila žalbu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.