Gde ste bili pre Fergusona? Tada bi Crvena zvezda osnovala Superligu

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 12:57

"Gde ste bili pre Fergusona? Tada bi Crvena zvezda osnovala Superligu"

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin opet je kritikovao klubove osnivače Evropske Superlige (ESL).

Poznato je da je 12 klubova najavilo osnivanje Superlige koju je UEFA osudila. Među njima je šest engleskih klubova.

"Gde je bio Mančester junajted deceniju pre dolaska sera Aleksa Fergusona? Sećate li se. Gde je bio Juventus pre 15 godina. U Seriji B. Na šta bi ličilo da su klubovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su dominirali pre 30-40 godina osnovali Superligu? Imali bismo ligu sa Notingem Forestom, Aston Vilom, Hamburgom, Steauom, Portom, PSV-om i Crvenom zvezdom. Oni su tada bili evropski krem. To bi bila Superliga tada. Ali fudbal se menja. Neki to ne razumeju, vide samo promene na svojim bankovnim računima i ništa drugo", rekao je Čeferin.

On je ipak pozvao klubove da se predomisle.

"Ima još vremena da promenite svoje mišljenje", poručio je Čeferin na kongresu UEFA, obraćajući se vodećim ljudima 12 klubova osnivača Superlige Evrope.

Dogovor o osnivanju Superlige postigli su Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

"Napravili ste ogromnu grešku. Ali, svi prave greške", dodao je Čeferin.

Prvi čovek UEFA je dodao da je izgledno da će uslediti pravna borba koju ta organizacija "ne može da izgubi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Gdje ste bili prije Fergusona? Ko bi bio u Superligi prije 30 godina"

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2021

Predsjednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin u svom današnjem govoru prilikom kritike osnivanja Superlige pomenuo je i Crvenu zvezdu, ali i brojne klubove iz istočne Evrope.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.