Fundić: U plej-of smo došli iz drugog plana, ali imamo šansu

Izvor: B92, 02.Maj.2021, 10:19

Fundić: U plej-of smo došli iz drugog plana, ali imamo šansu

Košarkaš Igokee Stefan Fundić pred početak završnice ABA lige je izrazio poštovanje za Crvenu zvezdu sa kojom se igra u polufinalu plej-ofa.

Igrač ekipe koja je ove sezone iznenadila košarkašku javnost u regionu u razgovor za Tanjug sumirao je izdanja svog tima i izneo očekivanja od prvog plej-ofa u istoriji kluba.

"Kada smo se skupili krajem jula zbog kvalifikacija za Ligu šampiona i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo prošli Kluž, nekako je već tada bio pozitivan osećaj što se sezone tiče. Posle toga smo išli iz utakmice u utakmicu, mislim da smo i mi usput sa svim tim pobedama postajali svesni šta nam se sve otvara i šta sve može da se desi ako nastavimo u tom ritmu", rekao je Fundić Tanjugu.

Pre početka sezone iz kluba je isticano da je primarni cilj da se u ABA ligi napravi što bolji rezultat i da se izbegne borba za opstanak, a 26-godišnji krilni centar smatra da je odsustvo pritistka dovelo do toga da regularni deo završe sa skorom 19-7 i na četvrtoj poziciji koja vodi u doigravanje.

"Ima udela, ali presudan faktor je to što su igrači, zajedno sa trenerom, bili ambiciozni. Razumeli smo mi sve te ciljeve, ali smo potajno želeli više od toga", navodi Fundić, koji se osvrnuo i na svoje nastupe tokom sezone.

"Moram da bude zadovoljan, jer ceo tim igra dobro. Svi smo koncentrisani na svoje zadatke. Imao sam pauzu od dva meseca zbog povrede lakta, ali mislim da sam se vratio u pravom trenutku. Sto posto sam spreman za završnicu", kazao je on.

Još jedna potvrda da je Igokea odradila odličan posao u ovoj sezoni, stigla je u vidu priznanja za Dragana Bajića, koji je zvanično proglašen za najboljeg trenera na Jadranu.

"Nagrada koju je trener Bajić dobio je zaslužena. Ostale tri ekipe koje su se našle u plej-ofu i budžetom i ambicijama želele su da budu tu. Mi smo to uradili iz drugog plana i jesmo najprijatnije iznenađenje. Selekcija momaka je bila ključna. Uživamo svaki dan na treningu i utakmicama. U uslovima u kakvim radimo, ne plašimo se nikoga, ulazimo u svaku utakmicu sa ciljem da pobedimo. Zato je ta nagrada zaslužena".

U ligaškom delu košarkaši Igokee na svom terenu ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu (85:65), u Beogradu su bili u prilici da i drugi put "uzmu skalp" rivalu, ali su na kraju izgubili 69:66.

Fundić ističe da su spremni i da u sustrašnjem duelu pruže dostojan otpor timu Dejana Radonjića.

"Ta pobeda u Laktašima proizašla je iz toga što smo mi izašli da igramo košarku, da damo sve od sebe i da pokažemo šta znamo. Sada tako ulazimo i u plej-of. Jesmo se plasirali, ali želimo da pokažemo da nam je tu i mesto. Zvezda je evroligaška ekipa i veoma je poštujemo, ali svakako da i mi imamo svoje šanse. Moramo fizički da im odgovorimo, a smatram da smo više nego sposobni za to", kaže Fundić.

Igokea u polufinalnu seriju ulazi rasterećeno, pošto je pritisak na strani Zvezde, koja je glavni favoriti za osvajanje šampionske titule.

"Bez obzira na to da li ima pritiska ili ne, svako daje sve od sebe u plej-ofu. Sve je moguće. Ne bih voleo da se bavim prognozama, jer prognozama nismo došli ovde gde jesmo. Išli smo utakmicu po utakmicu, pa ćemo tako i sada. Prvo meč u Beogradu, pa ćemo za dalje da vidimo", ističe bivši igrač Beovuka, Vršca, Mege i Zadra.

Krilni centar Igokee osvrnuo se i na drugi polufinalni par, u kom se sutra od 21 sat sastaju Budućnost i Mornar.



"Dao bih blagu prednost Budućnosti, ali mislim da je i tu sve otvoreno. Mornar ih je nedavno pobedio, pokazali su da su sposobni da igraju protiv Budućnosti. Imaćemo jedan zanimljiv plej-of",
rekao je on.

Kao i tokom regularnog dela jedne od najuzbuljivijih sezona u poslednjih nekoliko godina i doigravanje će proći bez navijača.

"Svaki sportista i svako ko voli sport, želeo bi da vidi publiku na tribinima. Ne samo navijače, već da se život generalno vrati u normalu. Tako je - kako je. Žalosno je što smo se već navikli da igramo pred praznim tribinama. Nadam se da to neće potrajati. Sezona je bila odlična, a mislim da bi bila još bolja da je bilo navijača", zaključio je Fundić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.