Fudbaleri Crvene zvezde posetili Gardu i vazduhoplovnu brigadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Crvene zvezde posetili Gardu i vazduhoplovnu brigadu

Fudbaleri Crvene zvezde predvođeni predsednikom Svetozarom Mijailovićem i trenerom Vladanom Milojevićem posetili su danas Gardu - elitnu jedinicu Vojske Srbije i 204. vazduhoplovnu brigadu na aerodromu u Batajnici.

Gardisti su postavili crveni tepih i na poseban način dočekali crveno-bele, a domaćin šampionu Srbije bio je komandant Garde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << general-major Milomir Todorović.

U domu Garde general-major Todorović predstavio je zvezdašima istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

"Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a Garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, ali i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometer vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije", rekao je Todorović, a prenosi sajt crveno-belih.

Lepo iznenađenje pripremili su članovi Garde treneru Milojeviću. Nakon prezrentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

"Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju", poručio je Milojević.

Crveno-beli su obišli i hram Srpske pravoslavne crkve Svetog velikomučenika Đorđa, koja postoji u sklopu Garde. Tu ih je dočekao major Stevan Stevanović, koji im je poželeo mnogo sreće i uspeha u predstojećim utakmicama.

Sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helihopterom je crveno-bela ekspedicija odletela do aerodroma u Batajnici. U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko stadiona "Rajko Mitić", te su tako fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla.

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigade dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Piloti su odgovarali na sva pitanja fudbalera i potrudili su da im što bolje predstave avione. Usledio je letački program, gde su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u gostima kod Vojske Srbije

Izvor: B92, 11.Sep.2019

Fudbaleri Crvene zvezde posetili su Gardu – elitnu jedinicu Vojske Srbije i 204. vazduhoplovnu brigadu na aerodromu u Batajnici.

Nastavak na B92...

Fudbaleri Crvene zvezde posetili gardiste i vojne pilote

Izvor: Danas, 11.Sep.2019

Igrači prvog tima Fudbalskog kluba “Crvena zvezda", predvođeni predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem, posetili su danas Gardu Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“ i jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici. Članak Fudbaleri Crvene...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.