EL: Umorna Zvezda bez šanse u Krasnodaru

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Umorna Zvezda bez šanse u Krasnodaru

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Lokomotivi Kubanj sa 86:62 u okviru 12. kola Top16 faze Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića su tako pretrpeli peti poraz, uz koje imaju sedam pobeda, i ostali su na trećem mestu tabele grupe E.

Tim iz Krasnodara je, s druge strane, upisao osmi trijumf, koji mu je omogućio plasman u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četvrtfinale elitnog takmičenja dva kola pre kraja.

‘Crveno-belima’ za plasman u Top8 fali jedna pobeda, ali bi mogli da ga obezbede i u petak, u slučaju pobede Unikahe nad Anadolu Efesom.

Šampion Srbije je odigrao lošu utakmicu u Krasnodaru i bio je jasno da su igrači veoma umorni, pošto su u roku od 48 sati odigrali dve utakmice i prešli oko 2.500 kilometara. U prvom poluvremenu su držali korak za ‘Lokosima’, ali su u nastavku potpuno pali, što je domaći tim iskoristio i praktično rutinski dobio utakmicu.

Uskoro opširnije...

Pre početka utakmice, svi u hali u Krasnodaru su odali počast stradalima u terorističkim napadima u Briselu u utorak.

Zahvaljujući Cirbesu, Zvezda je izborila prvi napad na utakmici, koji je Dangubić iskoristio za početno vođstvo 2:0. Rendolf je odmah uzvratio, ali su ‘crveno-beli’ preko Kinzija i Jovića u trećem minutu imali plus četiri – 6:2. Košarkaši Lokomotive su igrali veoma agresivno i sudije su to sankcionisale, a u napadu su bili veoma konfuzni, međutim, Zvezda nije uspela da iskoristi da se dodatno odvoji.

To je uspeo da kazni Rendolf, koji je vezao šest poena od početka utakmice za izjednačenje 6:6 na polovini prvog perioda igre, da bi Klaver nedugo zatim doneo Lokomotivi vođstvo. Iako je Cirbes odmah vratio na drugoj strani, ‘Lokosi’ su vezali četiri poena Klavera i Dženinga za 12:8. Dva minuta pre kraja, Micić je sa slobodnih bacanja, pošto je tek ušao u igru, prekinuo seriju domaćeg tima, a nedugo zatim pošto je Lokomotiva vratila plus tri primakao Zvezdu na poen zaostatka.

Međutim, Rendolf je uzvratio istom merom, a posle tehničke koja je dosuđena Cirbesu doneo je domaćoj ekipi prednost 17:13. Iako je Štimac, koji je ušao u igru umesto nemačkog centra, primakao Zvezdu, ‘Lokosi’ su zahvaljujući Brekofu na odmor otišli sa četiri poena prednosti – 19:15.

Beograđani su sjajno ušli u drugu četvrtini – serijom od 5:0 poenima Štimca i Gudurića za vođstvo 20:19. Lokomotiva je odmah uzvratila, a Gudurić posle nove sjajne asistencije Micića vratio prednost Zvezdi, pre trojke Singltona. Posle grešaka na obe strane, Zubkov je vratio Lokomotivi plus četiri – 26:22, a Gudurić košem uz faul održao Zvezdu u igri.

Ipak, usledila je konfuzija u napadu ‘crveno-belih’ i izgubljena lopta upravo mladog reprezentativca, koju su ‘Lokosi’ iskoristili za 28:25. Simonović je potom na drugoj strani košem uz faul izjednačio na 28:28, a Lokomotiva je odmah vratila vođstvo preko Singltona. Posle niza grešaka i domaćih i gostiju, Rendolf je trojkom odveo Lokomotivu na plus pet – 33:28, da bi Gudurić sa slobodnih bacanja prekinuo lošu seriju Zvezde, ali je Drejper odgovorio novom trojkom.

‘Crveno-beli’ su nekoliko puta dozvolili da im istekne napad, a Miler je posle jedne takve situacije imao sjajnu blokadu, međutim, odmah potom je Dilejni doneo ‘Lokosima’ do tada maksimalnih devet poena prednosti (39:30). Štimac je primakao Zvezdu pogođenim jednim bacanjem, ali je domaći tim nastavio da ‘sipa’ trojke, ovoga puta preko Singltona za 42:31.

Kinzi je sa penala uspeo da vrati svoju ekipu unutar deset poena, ali je Dilejni vezao tri poena, posle greške ‘crveno-belih’ i doneo ‘Lokosima’ 45:33. U samom finišu drugog poluvremena, Cirbes je smanjio na 45:35, a domaćem timu je ostalo 16 sekundi za napad, ali je Drejper pri šutu za tri poena zgazio liniju i taj rezultat je ostao posle 20 minuta igre.

Sam početak drugog poluvremena obeležili su loši napadi obe ekipe, ali se Lokomotiva prva pribrala i preko Rendolfa i Dženinga došla do 15 poena prednosti (50:35). Nedugo zatim, prve poene za Zvezdu u trećem periodu postigao je Kinsi sa slobodnih bacanja, A Miler je nastavio seriju za 50:39. ‘Crveno-beli’ su nastavili sa konfuznim napadima, što su Klaver i Dilejni kaznili sa slobodnih bacanja i ponovo otišli na 15 razlike do 15. minuta.

Domaći tim se nije zaustavio, Džening je pogodio za 56:39, pre nego što je Miler prekinuo tu seriju, ali je Brekof novom trojkom doneo Lokomotivi plus 18 – 59:41. Radonjić je tada tražio tajm-aut, posle kojeg je Cirbes košem uz faul primakao Zvezdu 15 razlike, a nekoliko napada kasnije Guduruć je otišao za korak dalje – 60:47.

Ipak, domaći tim je brzo uzvratio trojkom Rendolfa, posle koje je Berkof imao dva slobodna bacanja koje je pogodio za plus 18 (65:47). Zvezda je imala priliku da se primakne, ali je u poslednjih minut i po samo Cirbes pogodio za dva poena i na poslednji odmor se otišlo prednošću ‘Lokosa’ od 66:49.

Singlton je na početku poslednjeg perioda vratio Lokomotivi 18 poena prednosti, Lazić je primakao Zvezdu sa slobodnih bacanja, ali samo nakratko, pošto je Voronov vezao četiri poena za plus 20 (71:51). ‘Lokosi’ su u narednim minutima bez problema održavali tu prednost, Zvezda bi prišla, ali je domaći tim u samom finišu povećao prednost koja je u poslednjem minutu iznosila 27 poena – 86:59. Na kraju je Simonović pogodio trojku i postavio konačan rezultat utakmice (86:62).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.