EL - Lokomotiva nokautirala umornu Zvezdu!

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2016, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Lokomotiva 'nokautirala' umornu Zvezdu!

Šampion Srbije i regionalne lige propustio je prvu od tri "meč lopte" za plsman u četvrtfinale Evrolige, ali je u Krasnodaru izgubio i prednost u odnosu na Lokomotivu Kubanj koju je stekao u prvoj utakmici.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom moraće da sačekaju na potvrdu plasmana u četvrtfinala Evrolige, pošto su u okviru 12. kola TOP 16 faze poraženi na gostovanju Lokomotivi Kubanj.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Ruski sastav je na domaćem terenu savladao Crvenu zvezdu Telekom rezultatom 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13) čime je nadomestio "-14" iz duela u Beogradu, a ujedno je obezbedio plasman u eliminacionu fazu elitnog takmičenja.

Malo je toga danas polazilo izabranicima Dejana Radonjića za rukom, pa je tako domaći tim iz četvrtine u četvrtinu povećavao prednost, a pitanje pobednika praktično je bilo rešeno posle 30 minuta igre.

Prvo poluvreme Lokomotiva Kubanj je dobila zahvaljujući mnogo boljem šutu za tri poena (6/13) ali i zbog činjenice da su najbolji igrači Crvene zvezde Telekom u potpunosti bili izbačeni iz ritma dobrom odbranom ekipe Jorgosa Bracokasa.

Svetla tačka beogradskog sastava u prvom delu bio je Marko Gudurić koji nije imao podršku ostatka ekipe, dok su na drugoj strani blistali Rendolf i Singlton.

Entoni Rendolf i Kris Singleton bili su najefikasniji pojedinci u redovima pobedničkog sastava sa 17 poena, dok je Malkom Dilejni postigao 12 poena.

Kod Crvene zvezde Telekom dvocifren učinak su ostvarili samo Marko Gudurić (13 pts) i Terens Kinsi (10 pts), a solidnu partiju pružio je i Vladimir Štimac koji je upisao 5 skokova uz 9 poena.

Lokomotiva je večerašnjom pobedom stigla do osme pobede u TOP 16 fazi kojom je najverovatnije obezbedila drugo mesto u grupi a svakako plasman u četvrtfinale.

Srpski šampion će morati da dobije jednu od naredne dve utakmice (Darušafaka i Cedevita) ili da Anadolu Efes izgubi duel sa Unikahom kako bi bio overen plasman u četvrtfinale.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dilejni: "Dobro je što smo se osvetili Zvezdi"

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2016

Amerikanac Malkom Dilejni rekao je da ekipa može da bude zadovoljna povratkom na pobednički kolosek i time što je uspela da se revanšira Crvenoj zvezdi Telekom za poraz u Beogradu...Košarkaši Lokomotive Kubanj plasirali su se u četvrtfinale Evrolige nakon ubedljive pobede nad Crvenom zvezdom Telekom...

Nastavak na Sportske.net...

EL - Brose iznenadio CSKA, Nemci mogu u TOP 8!

Izvor: Sportske.net, 25.Mar.2016, 00:31

Poslednja utakmica 12. kola TOP 16 faze koja je odigrana u četvrtak donela je veliko iznenađenje pošto je Brose Baskets iznenadio CSKA i tako uspeo da uhvati korak u trci za plasman u četvrtfinale...Totalna ludnica zavladaće u grupi "F" TOP 16 faze Evrolige u poslednja dva kola, pošto u datom momentu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.