E, OVO JE BIO DERBI: Četiri dana pred bombardovanje! Jedan je poginuo, jedan preminuo, vidite kako danas izgledaju ostali akteri čuvenog meča

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 12:28

E, OVO JE BIO DERBI: Četiri dana pred bombardovanje! Jedan je poginuo, jedan preminuo, vidite kako danas izgledaju ostali akteri čuvenog meča

Jedan od najspektakularnijih duela Crvene zvezde i Partizana.

Nedavnoje odigran 163. po redu "večiti derbi" i imali smo priliku da gledamo jedan teško gledljiv fudbal, malo majstorija i lepih akcija, ali to je nešto na šta su nas Partizan i Crvena zvezda navikli poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godina u međusobnim okršajima. Završeno je bez pobednika, 1:1, pa je lepa prilika da se podsetimo jednog od lepših derbija koji se odigrao 20. marta 1999. godine na "Marakani" i u kome je takođe bilo nerešeno - 2:2.

Na oko je bilo lepše, igra lepršava i tečna sa obe strane, dosta želje i zalaganja, ali uslovi su bili sve samo ne lepi. Svega četiri dana pred bombardovanje se igralo, tenzija u zemlji je rasla, a to se prenelo i na tribine. Bilo je nekoliko tuča u publici, a pred kraj se odigrao i upad Zvezdinih navijača na teren, bacanje baklji prema jugu, zatim i nemile scene sa psima i policajcima. No, fokusirajmo se na igru.

Trener Crvene zvezde Vojin Lazarević opredelio se već na startu za nešto oprezniju varijantu sa pojačanom odbranom i srednjim redom, dok su se u napadu nalazili izuzetno raspoloženi Pjanović i Drulić.

Nasuprot treneru Crvene zvezde, prvi stručnjak Partizana Ljubiša Tumbaković je želeo da njegovi izabranici igraju isto kao na većini ranijih utakmica šampionata, dakle zaista lepršavo.

Crvena zvezda je došla u vođstvo u 8. minutu, posle sjajne akcije koju je započeo kapiten Dejan Savićević. On je dodao loptu Dudiću, a ovaj je uputio idealan centaršut u šesnaesterac gde je Pjanović sa 4-5 metara u padu glavom loptu sproveo u mrežu golmana Damjanca.

2:0 je bilo već u 30. minutu a akciju je ponovo začeo Dejan Savićević, koji je na levoj strani dugom loptom našao Boškovića. On je samo produžio do Gojkovića, koji je iskosa preciznim šutem postigao pogodak.

U 33. minutu Bjeković je pogodio stativu u prvoj ozbiljnijoj akciji Partizana u prvom poluvremenu. Fudbaleri Crvene zvezde su na trenutak otklonili opasnost od svog gola, ali se Bjeković na desnoj strani ponovo dokopao lopte i poslao je u šesnaesterac do Kežmana, koji pogađa mrežu gola nemoćnog Jevrića.

Sudija Radoman je u 45. minutu isključio centarfora Crvene zvezde Gorana Drulića nakon što je ovaj nesportski reagovao i nasrnuo na igrača Mladena Krstajića, koji ga je prethodno oborio.

Drugi deo susreta protekao je u želji fudbalera Partizana da maksimalno iskoriste prednost igrača više na terenu.  Krstajić je u 53. minutu dobro prošao po levoj strani, u šesnaestercu Crvene zvezde najbolje se snašao Saša Ilić i to je bilo 2:2.

Kežman je imao u 67. minutu idealnu priliku da dovede Partizan u vođstvo. On je, naime, posle sjajne kombinacije sa Ivićem po desnoj strani izbio sam ispred golmana Jevrića i kada su svi već loptu videli u mreži Kežman je šutirao poluvisoko - taman toliko da golman domaćih zadrži njegov šut. Završeno je 2:2.

Navijači oba kluba i dalje pamte lepotu ovog meča zbog kog se sa pravom derbi naziva fudbalski praznik, a kako danas izgleda većina aktera susreta možete pogledati u nastavku teksta.

Dragoslav Jevrić (levo)

A post shared by Dejan Curovic (@dejancurovic) on Aug 18, 2016 at 12:34am PDT

Ivan Dudić

Nikoslav Bjegović

Milivoje Vitakić

Dejan Ilić

Goran Bunjevčević (1973 - 2018)

A post shared by Goran Bunjevcevic Bunja (@goranbunjevcevic) on Jul 29, 2020 at 6:04am PDT

Branko Bošković (desno)

A post shared by Uros Marjanovic (@maki_cabric) on May 21, 2019 at 12:28pm PDT

Dejan Savićević

Goran Drulić

A post shared by Campus Fairplay (@campusfairplay6) on Jun 17, 2019 at 3:42am PDT

Jovan Gojković (1975 - 2001)

Mihajlo Pjanović

Dalibor Škorić

Milenko Aćimović

Dragan Mićić

Nikola Damjanac (sredina)

A post shared by Erman Akyüz (@ermanakyuzz) on Jul 16, 2018 at 1:52pm PDT

Vuk Rašović

Branko Savić

Mladen Krstajić

Milan Stojanoski

Goran Trobok

A post shared by Trobok Goran (@gorantrobok) on Sep 9, 2018 at 3:32pm PDT

Vladimir Ivić

Saša Ilić

Nenad Bjeković junior

Mateja Kežman

Navijati za Partizan nije stresno.

Mateja, 25 godina pic.twitter.com/mUbXbOIHb6

— Bačka Kulen Zmija(Salami Serpente Bachkorum) (@Slaba_Vajda) September 1, 2020

Treneri:

Vojin Lazarević

Ljubiša Tumbaković
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.