Džajić: Pričaju mi – da je Jugoslavija ostala, niko vas ne bi pobedio

Izvor: B92, 31.Okt.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić: Pričaju mi – da je Jugoslavija ostala, niko vas ne bi pobedio

Legenda Crvene zvezde i nekada najbolje krilo sveta Dragan Džajić pričao je u opširnom intervjuu za Večernji list o Zvezdi, Jugoslaviji, fudbalu i politici.

Džajić između ostalog kaže da bi na TV platio i 30 evra da gleda Mesija, da je zapad i ranije bio bogatiji od istoka i objašnjava zašto novac tada nije pravio toliku razliku. Uspeh ne dolazi uvek sa skupim fudbalerima.

"Možete vi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovedete igrača od 10-15 miliona evra, ali šta to garantuje? Platite Pogbu 105 miliona, a pitanje je da li je bolji od, recimo, Roga ili Brozovića. Novac ne igra u toj meri, ali istina je i da je lestvica za nas visoko postavljena, postoji podela na klase", kaže Džajić za Večernji list.

Ističe da su nekada igrači iz čitave države hteli da dođu u Zvezdu koja se sada snalazi dovođenjem stranaca, kao i većina drugih klubova sa ovih prostora.

Prokomentarisao je i sporne penale koji su protiv crveno-belih dosuđeni na Enfildu u korist Liverpula. Smatra da se tu sudija Danijel Ziber osramotio.

"Morate da napravite veliki rezultat da bi vas drugačije tretirali, a nisam siguran da Zvezda i Dinamo sad to mogu. Možda su ti penali i bili, ne znam, možemo dovesti sto stručnjaka i analizirati. Samo me jedno zanima: da li biste ih svirali Zvezdi? Mislim da se sudija u Liverpulu malo i osramotio", rekao je Džajić.

O uspehu Hrvatske na Mundijalu u Rusiji rekao je da "Vatreni" u finalu nisu imali sreće onoliko koliko ih je pratila tokom prvenstva, te da je to normalno za fudbal.

Jedna od nezaobilaznih tema je bio Luka Modrić, ali i pitanje kako bi prošla i igrala idealna postava bivše države.

"To su me u inostranstvu često pitali i govorili bi 'niko ne bi mogao da vas pobedi'. Pitanje je ko vas vodi, kakav je stručnjak, šta ima u glavi. Velika većina igrača prevazilazi međunacionalne tenzije. Ali nije lako to i prevazići ako vas truju onde gde živite, oni koji vode opštu politiku. Bio je rat, mnogi su nekog izgubili...", napominje počasni predsednik crveno-belih.

Za Zagreb Džajića vežu lepa sećanja.

"Do utakmice Jugoslavija – Švedska rivalski. Netko aplaudira, neko zviždi, ja sam bio izložen, ništa neugodno. Ali vrlo prijatno posle te utakmice. Posle, kad bih dolazio u Zagreb, to je kao da sada dođe Nejmar".

U staroj Jugoslaviji igrači nisu mogli van zemlje pre 28. godine.

"Ja sam 1968, s 22 godine, imao ponuda i mogao sam da biram gde ću. Prvo Inter, Faćeti mi je prišao i pitao da li bih došao. Rekao sam 'ovde mi je lepo, zašto bih odlazio'. Igrao sam u velikom klubu i jakoj ligi. A imao sam i tu vrstu slave koja mi je prijala, bio sam mlad čovek, popularan. Lepo sam i zarađivao za to vreme, zato se tako i pisalo", rekao je Džajić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.