Džajić: Ko je to otišao za kim bi Zvezda žalila?

Izvor: Sportal.rs, 22.Mar.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić: Ko je to otišao za kim bi Zvezda žalila?

Dragan Džajić je u Crvenoj zvezdi već 53 godine, u ovom trenutku na mestu počasnog predsednika. Bio je igrač, a zatim i direktor i predsednik... Sada ima malo drugačiju ulogu u klubu sa stadiona "Rajko Mitić", a u intervjuu za Novosti govorio je o brojnim temama.

- Zadovoljan sam i startom i onim što sam video na pripremama. Red i disciplina, entuzijazam i mladost trenera Nenada Lalatovića, koji je zvezdaš >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << od glave do pete i koji zna kako na "Marakani" vetrovi duvaju sa svih strana. Počeli su da padaju i golovi, ali ja uvek kažem: nema euforije i treba pričati samo o prvoj sledećoj utakmici - kazao je na početku razgovora Džajić ne želeći da priča o "večitom derbiju".

- Ma, kakav derbi, kakvi bakrači, ima vremena kada ćemo se svi mi kojima je Zvezda u srcu baviti tom utakmicom. Prvenstvo se ne osvaja samo na jednom meču, pa makar se on i zvao večiti derbi.

Njegov izbor teme je pao na budućnost Zvezde, koju on vidi kroz mlade igrače.

- Neću da ih hvalim već i da ih posavetujem. Da su talentovani, nije sporno, da ih navijači vole, takođe je jasno, ali ja bih i da ih upozorim na neke stvari, za njihovo dobro. Kao prvo, nikako ne smeju da se povedu za medijima jer to može da ih odvede na stranputicu. Dalje, moraju da znaju da je za njihovu afirmaciju i budućnost najbolja upravo Crvena zvezda. I to treba da cene. Oni koji misle da im je bolje u nekoj drugoj sredini, neka idu, široko im polje. Jer, ako Zvezdu ne osećaju i ne nose u srcu, onda i nema potrebe da ih na silu zadržavamo. Moj savet ovim momcima koji su ostali jeste da iskoriste pruženu šansu, da budu strpljivi, da uče i prilogađavaju se seniorskim aršinima, a da puste ljudima koji vode klub da procene kada treba da odu. A to znači i da moraju da imaju poverenje u Crvenu zvezdu - objasnio je Džajić, navodeći da su se meki igrači zbog para "izgubili".

- Ima i takvih, naravno, samo, ko je to otišao za kim bi Zvezda žalila. Ja žalim za onima koji su potrčali za parama, koje nisu ni videli, a izgubili su se u drugim i trećim ligama nekih inostranih prvenstava. A i tamo igraju na kašičicu... Teško je igrati, ali i živeti u Srbiji, to niko ne poriče, ali meni smeta što se sve gleda negativno. Uz sve probleme koji tište, ne samo fudbal nego i državu, a koji su pre svega materijalne prirode, šta treba raditi? Da li je rešenje da ukinemo fudba? Naš narod voli fudbal, pa i ovakav kakav jeste. I zato ne smemo da dignemo ruke jer ukidanje nije rešenje.

Legenda crveno-belih je takođe kazala šta je rešenje.

- Moramo biti pozitivni i učiniti sve da mladi pokažu šta znaju prvo na našim terenima a onda, kada malo odrastu, steknu iskustvo i samopouzdanje, odu preko granice kao gotovi igrači koji će moći da iskažu svoj talenat. Jer, lepo je gledati Mesija i ostale svetske zvezde, ali ja garantujem da oni koji dolaze na stadion vole i hoće svoj klub, svoje igrače, svoje ljubimce. Zvezda ima navijače i oni su uvek uz klub, vole da deca iz naše škole stasavaju i postaju igrači. Danas, kada je sve dostupno, ako nekog zadovoljava da fudbal gleda samo na televiziji, okej, to je njegovo pravo, ali zašto i dokle pljuvati. Urušavati.

Prisetio se Džajić i perioda kada je on bio na čelu kluba.

- Ne bih se vraćao mnogo unazad, dug je to period, ali moram da kažem da sam ponosan na prošlu sezonu. Bio sam predsednik i otišao sam sa trofejom. Osvojili smo šampionsku titulu, zasluženo, i sve je super funkcionisalo bez obzira na more problema. Ostaje, međutim, žal što nismo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona. Ne mogu to da prebolim jer ta diskvalifikacija, ako je trebala da dođe, morala je da dođe pre 4-5 godina, a ne onda kada smo osvojili titulu - tvrdim.

Za kraj, Džajić je pohvalno govorio o sadašnjem generalnom direktoru, Zvezdanu Terziću.

- Uvek je neko na udaru, sada je to Zvezdan. Svi u Zvezdi moraju da ga maksimalno podrže jer on ulaže celog sebe. Na stadionu je od jutra do sutra, uvek je uz ekipu, ima neverovatnu energiju, iz njega isijava entuzijazam i optimizam. Malo je takvih ljudi.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.