Zvezda deklasirala Bajern, košarkaši osvetili fudbalere

Izvor: RTS, 02.Jan.2020, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda deklasirala Bajern, košarkaši osvetili fudbalere

Košarkaši Crvene zvezde savladali na svom parketu ekipu minhenskog Bajerna sa 93:63 u meču 17. Kola Evrolige.
Košarkaši Crvene zvezde, "osvetili" su svoje kolege fudbalere, ubedljivo savladavši Bajenr Minhen sa 93:63.

Zvezda je upisala najubedljiviju pobedu ove sezone i na dominantan način došla do trećeg uzastopnog trijumfa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Evroligi, dok je Bajern treći put u nizu poražen.
Gosti su bolje ušli u meč i na krilima Grega Monroa stekli ranu prednost. Nekadašnji NBA centar postigao je osam od devet poena svoje ekipe na startu i činilo se da će on i Bajern imati dobru partiju u "Štark areni".
Usledila je defanzivna klinika koju su održali košarkaši domaće ekipe. Bajern je u sve četiri četvrtine zaustavljen na ispod 20 poena. Aktivni na perimetru, ali i u čuvanju obruča, Zvezda je zatvorila prilaze svom košu, što je rezultovalo lakšim poenima na drugoj strani terena.
Početkom i sredinom druge deonice prednost je iznosila 19 u korist Zvezde, da bi energičnim završetkom prvog poluvremena na srpska ekipa na pauzu otišla sa 21 poenom prednosti.
Drugo poluvreme bilo je odrađivanje posla, a priliku da pokažu svoje kvalitete imali su nedavna pojačanja Jagodić-Kuridža i debitant Kevin Panter.
Iz minuta u minut prednost je rasla, da bi u jednom momentu poslednje četvrtine iznosila 35 poena za Zvezdu, koja je bez problema i uzbuđenja privela meč kraju.
Najefikasniji u pobedi bili su Panter i Braun sa po 15 poena, dok su Štimac i Davidovac dodali po 13 pogodaka.
U redovima Bajerna istakli su se Monro sa 20 i Lučić sa 11 poena.
Crvena zvezda nakon 17 odigranih mečeva ima skor od osam pobeda i devet poraza i nalazi se na desetoj poziciji na tabeli, dok je Bajern 15. sa šest pobeda i 11 poraza.
Tabela:Real 13-3
Efes 13-3
Barselona 13-3
CSKA 11-5
Makabi 11-6
Panatinaikos 9-7
Himki 8-8
Armani 8-8
Asvel 8-8
Crvena zvezda 8-9
Valensija 7-9
Baskonija 6-10
Olimpijakos 6-11
Fenerbahče 6-11
Bajern 6-11
Alba 5-11
Žalgiris 5-12
Zenit 4-12 

Ovako je protekao meč:
20.45 – Kraj meča, ubedljiva pobeda Zvezde 93:63.
20.21 – Završena je treća četvrtina, 71:46 iznosi prednost za Zvezdu. Srpski predstavnik bez problema održava prednost. Pred Bajernom je nemoguća misija rezultatskog povratka u poslednjoj deonici.
20.08 – Posle pet minuta igre u nastavku crveno-beli ne samo da su očuvali prednost, nego su je uvećali. trenutno vode sa 63:36, što je ujedno i najveća prednost u meču - plus 27 poena.
19.46 – Kraj prvog poluvremena, Zvezda ima ubedljivu prednost 53:31. Fantastična igra srpskog predstavnika potpuno je neutralisala igru Bajerna. Zvezda je nastavila sa odličnom igrom u odbrani, dosta su aktivni bili domaći na liniji dodavanja i odlično čuvali reket, a to sve je otvorilo lake poene na drugoj strani. Novo pojačanje Kevin Panter upisao je prve poene u srpskoj ekipi, a u završnici se istakla i nedavna akcizicija Jagodić-Kuridža. Po deset poena postigli su Davidovac i Štimac na jednoj strani, Monro ima 14 na drugoj.

19.42 - Navijači domaće ekipe pre početka meča razvili su transparent na kojem piše: "Crna Gora i Srbija, to je jedna familija".

19.20 – Završena je prva četvrtina, Zvezda vodi sa 25:13. Iako je Bajern bolje ušao u meč, na krilima Grega Monroa imao prednost 9:3, Zvezda je pojačala intenzitet odbrane kako na perimetru, tako i u reketu. To je rezultovalo lakim poenima na drugoj strani. Serijom 16:3 srpski tim stekao je prednost, koji je u finišu četvrtine još više uvećao.
19.00 – Nakon poklona uručenom bivšem Zvezdinom, a sadašnjem treneru Bajerna Dejanu Radonjiću, a potom i minuta ćutanja za nedavno preminulog NBA komesara Dejvida Sterna, počeo je meč u "Štark areni".

18.40 – Košarkaši obe ekipe izašli su na teren, u toku je zagrevanje...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.