Dudić tužio Zvezdu, suđenje od 5. aprila

Izvor: Politika, 06.Feb.2011, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudić tužio Zvezdu, suđenje od 5. aprila

BEOGRAD – Početak suđenja po tužbi bivšeg fudbalera Crvene zvezde Ivana Dudića koji je tužio taj klub jer mu nije isplaćeno 500.000 nemačkih maraka od prelaska u portugalsku Benfiku zakazan je za 5. april pred Višim sudom u Beogradu.

Dudić je Zvezdu u parničnom postupku tužio zbog neosnovanog bogaćenja jer mu 2000. godine nije isplaćen ceo iznos dogovoren za njegov prelazak iz Zvezde u Benfiku, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da je dobio milion i po umesto dogovorenih dva miliona maraka.

Dudić je zatražio i da bude oštećeni u postupku protiv bivšeg predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića i fudbalskog menadžera Ranka Stojića.

Suđenje bivšim čelnicima Crvene zvezde Draganu Džajiću, Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću, kao i fudbalskom menadžeru Ranku Stojiću, optuženim da su prosvojili višemilionske iznose od prelaska fudbalera u strane klubove, počelo je 31. januara pred Višim sudom u Beogradu.

Prema navodima u optužnice, Džajić, Cvetković i Marinković su od jula 2001. godine do marta 2002. godine iskoristili odgovorne položaje kako bi transferom Gorana Drulića iz Zvezde u špansku Saragosu nelegalno prisvojili 5,12 miliona evra.

Od prelaska Perice Ognjenovića iz Crvene zvezde u španski Real Madrid su, prema optužnici, prisvojili dva miliona dolara tako što su sa španskim klubom dogovorili transfer vredan četiri miliona dolara, pri čemu je Real na Zvezdin račun trebalo da uplati tri miliona, a još milion na račun ciriške banke za koji se ispostavilo da pripada Cvetkoviću.

U januaru 2000. godine Real je Zvezdi uplatio dva miliona dolara, a trojica optuženih su, kako se navodi u optužnici, falsifikovala fakturu na osnovu koje je španski klub treći milion uplatio na račun Komercijalne banke koji ne pripada Zvezdi.

Džajić i Cvetković terete se da su od maja 1998. godine do jula 1999. godine oštetili klub za 3,5 miliona maraka zloupotrebama u prodaji Zorana Njeguša španskom klubu Atletiko Madrid.

U optužnici se navodi da su 2000. godine predsednik Džajić i Ranko Stojić kao ovlašćeni FIFA menadzer i vlasnik preduzeća „Pro ejdžensi”, oštetili klub za pet miliona maraka prilikom prelaska fudbalera Ivana Dudića u portugalsku Benfiku.

Beta

objavljeno: 06/02/2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.