Dobra uvertira za Bajern: Zvezda trijumfalno prošla kroz Niš

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra uvertira za Bajern: Zvezda trijumfalno prošla kroz Niš

Srpski prvak je na gostovanju Radničkom, u derbiju 17. kola Superlige, slavila 2:0 golovima Bena i Vukanovića POSLE bledog izdanja u Kupu, malo bolje u prvenstvu. Navijači na tribinama stadiona kraj Nišave nisu se nagledali previše atraktivnog fudbala u derbiju kola domaćeg šampionata na kojem je, golovima Bena i Vukanovića, Crvena zvezda bez veće muke savladala Radnički i na svoj konto upisala nova tri boda i tako sačuvala osam koraka prednosti u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Partizan - 0:2 (0:1). Po gol u oba poluvremena i nova pobeda je arhivirana, ali ne mogu se fudbaleri srpskog šampiona pohvaliti naročito ubedljivom igrom, a Bajern i rasplet u Evropi je sve bliže...Izveo je Milojević tešku artiljeriju na "Čairu", međutim sve do pred kraj prvog dela, fudbaleri iz Ljutice Bogdana nisu uspevali da probiju čvrst bedem domaćina. Ofanizivni trozubac Ben, Marin, Vukanović nije uspevao da pravim loptama uposli isturenog Tomanea, a bilo kakav pokušaj napadačkog fudbala presecan je startovima Nišlija posle kojih su gosti završavali na travi. Na drugoj strani, Radnički je strpljivo čekao šansu iz kontre, i preko agilnog Čumića pretio Borjanu.Bravu čvrste ekipe Milorada Kosanovića otključao je Ben u 39. minutu i sa novim golom stigao do šeste "recke" u prvenstvu. Milunović je sa desne strane šesnaesterca uputio centaršut na drugu stativu, Rodić je loptu glavom vratio na peterac, gde se na pravom mestu našao ofanzivac crveno-belih i rutinski pogodio za vođstvo Zvezde - 0:1.Nastavak susreta nije doneo nikakav boljitak u pogledu lepog fudbala, a osim pokušaja Haskića i Čumića drugo poluvreme je bilo odraz u ogledalu prvog. Da će u koferima na putu za Beograd Zvezda poneti nova tri boda bilo je jasno u 70. minutu kada je defanzivac Ivan Ostojić nesmotreno srušio Bena i druim žutim kartonom zaradio put u svlačionicu, što je iskoristio Vukanović i postavio konačan rezultat.- Interesovalo nas je da odigramo dobru utakmicu, da pokažemo reakciju. Kvalitetno prvo poluvreme, sve u svemu ukupno mogu da budem zadovoljan - istakao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.RADNIČKI - C. ZVEZDA 0:2 (0:1)STRELCI: Ben u 39. i Vukanović u 76. Gledalaca: 7.000. Stadion: "Čair". Sudija: Novak Simović (Lovćenac) 6,5.RADNIČKI NIŠ: Petrović 6 - Todorovski 5,5, Stevanović 5,5, Ostojić 5, Đorđević 6 - Sulaka 6, Noma 6 (od 81. Knežević -), Pantelić 6 - Čumić 6,5 (od 88. Mitrović -), Haskić 6,5, - Mihajlović 6,5 (od 73. Bondarenko -).C. ZVEZDA: Borjan 7 - Gobeljić 7, Degenek 7, Milunović 7, Rodić 7 - Vulić 7, Kanjas 7 (od 76. Ivanić -) - Ben 8, Marin 7(od 87. Nikolić -), Vukanović 7,5 (od 78. Simić) - Tomane 7.IGRAČ UTAKMICE: El Fardu Ben (Crvena zvezda).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ODIGRAN JE VEČITI DERBI OMLADINACA: Zanimljiva utakmica i krajnji rezultat (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2019, 01:13

Crveno-beli i dalje na čelu tabele...Pokazali su raskošan talenat biseri Crvene zvezde u utakmici 16. kola Omladinske lige Srbije kada su nadigrali i savladali Partizan 2:1 (1:0), a utisak je da je rezultat mogao biti i ubedljiviji. Radost timu Slavoljuba Đorđevića i desetu pobedu u nizu u domaćem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.