Degenek: Ovo je super; Ivanić: Uvertira za derbi

Izvor: B92, 16.Sep.2021, 21:09

Degenek: Ovo je super; Ivanić: Uvertira za derbi

Fudbaleri Crvene zvezde su na najbolji mogući način startovali u grupnoj fazi Lige Evrope.

Šampion Srbije je na stadionu "Rajko Mitić" pobedio tim Brage sa 2:1 (0:0) posle velikih uzbuđenja u finišu.

Sva tri gola pala su u poslednjih 15 minuta, a crveno-beli su na kraju slavili pogotkom Aleksandra Kataija sa penala u 85. minutu.

Miloš Degenek je istakao da je tim sjajno započeo takmičenje.

"Osećao sam se odlično, došlo je dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi da nas podrži, nedostajlao nam je ovo. Možda nismo igrali onako kako su gosti želeli, bilo je fenomenalno sa naše strane. Prva utakmica, tri boda, dobro smo počeli, sad idemo od utakmcie do utakmice", izjavio je Degenek posle meča za Arenasport.

Na konferenciji za medije je rekao da je bitno da su počeli sa pobedom.

"Bitno je da smo počeli sa pobedom. Mislim da je ovo prvi put da smo počeli evropsku turneju na ovaj način od kako sam ja tu. Pokazali smo da ne menjamo taktiku ni za koga. Mislim da ovo nije bitno za ono što nas očekuje u nedelju", rekao je Degenek.

Osećaj nakon izjednačenja?

"Dali smo i onda odmah primili. Najteže je i posle gola su najbitnija ta dva, tri minuta. Ne mislim da je bio kiks pojedinca. Svih nas 11 smo krivi. Nismo pali, opet smo imali nekoliko prilika. Želeli smo pobedu", smatra Degenek.

Pohvalio je i Gobeljića.

"Gobeljić je odigrao perfektnu utakmicu. To je ekipa koja se dobro razume. Kao što je mister rekao, četvrta u Portugalu. Prve tri igraju Ligu šampiona, tako da je ovo možda i ekipa za to takmičenje".

Mirko Ivanić je rekao da se ekipa detaljno pripremala za utakmicu i da ih Braga nije iznenadila.

"Verovali smo u prekide, detaljno smo pripremili utakmicu. Znali smo da će Braga imati posed lopte, a da ćemo mi čekati naše šanse. Prvi put u životu su me u oba lista uhvatili grčevi, u finišu. Vrlo važna pobeda, imamo dva dana da se dobro oporavimo, da se naspavamo, saberemo utiske i pripremimo za večiti derbi", zaključio je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.