Izvor: RTS, 22.Maj.2022, 07:26

Dan odluke u Linglong Superligi: Ko će biti šampion – Zvezda ili Partizan?

Utakmicama poslednjeg kola plej-ofa Linglong Superlige Srbije biće završena sezona u domaćem šampionatu, ali i odlučen šampion Srbije za 2021/2022. Crvena zvezda i Partizan, dva najveća srpska kluba, bore se za trofej kojem su mnogo bliži crveno-beli.
Zvezda zauzima prvu poziciju na tabeli sa 97 bodova, dva više od Partizana, pa joj je protiv Voždovca dovoljan i bod za odbranu pehara.

Izabranici Dejana Stankovića imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolji međusobni skor od najvećeg rivala, a kada se u obzir uzme činjenica da u prolećnom delu šampionata ne znaju za poraz, teško će propustiti priliku i to pred domaćim navijačima.
Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" očekuje se 40.000 navijača koji će doći da proslave petu uzastopnu titulu u Superligi, a ukupno 33. u klupskoj istoriji.
Velikom iznenađenju i porazu Zvezde nadaće se večiti rival Partizan, koji je trenutno na 95 bodova i dočekaće Radnički iz Niša. Crno-beli igraju jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji, ali možda ni to ne bude dovoljno da se raduju na kraju.
Klub iz Humske je u nastavku takmičenja ispustio pet poena viška sa polusezone, a trener Aleksandar Stanojević izjavio je da se nada čudu, ali da u njega ne veruje.
Obe utakmice na "dve strane brda" na programu su od 18.30, baš kao i duel TSC-a i Vojvodine koji nema rezultatski značaj.
Navijači crveno-belih spremaju spektakularnu proslavuKako se navodi na sajtu kluba, inspirisani šampionskom fotografijom iz sezone 1976/77 "delije" žele da stadion "Rajko Mitić" oboje crveno-belim barjacima, koji su u subotu pušteni u prodaju.
Navijači će moći da kupe 10 različitih barjaka, na pet lokacija ispred stadiona, a takođe i u Red Star šopu.
Očekuje se da posle osvajanja titule navijači u korteu odu do Kalemegdana i tradicionalno kod "Beogradskog pobednika" proslave titulu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan odluke: Ko će biti šampion Srbije - Zvezda ili Partizan?

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2022

Utakmicama poslednjeg kola plej-ofa Linglong Superlige Srbije biće završena sezona u domaćem šampionatu, ali i odlučen šampion Srbije za 2021/2022.

Nastavak na Radio 021...

Zvezda peti put uzastopno šampion!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2022

Fudbaleri Crvene zvezde, pobedom nad Voždovcem (3:1), osvojili su titulu šampiona Srbije. Zvezda je osvojila petu uzastopnu, a ukupno 33. titulu nacionalnog šampiona...Ako je dileme prošlih meseci bilo, danas je nema – Crvena zvezda je šampion Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u poslednjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.