Crvena zvezda, povratak u Minhen

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda, povratak u Minhen

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21.00 gostuju na "Alijanc areni" kod ekipe Bajerna iz Minhena u okviru meča prvog kola Grupe B Lige šampiona. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, strim na RTS Planeti (samo za posetioce iz Srbije), Radio Beograd 1, tok meča pratite na našem portalu.
Dve ekipe sastajale su se pet puta u evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičenjima, oba tima slavila su pobedu po dva puta, dok je jedan meč završen nerešeno. Dvomeč kojeg se crveno-beli rado sete jeste onaj 1991. godine, kada je srpski predstavnik eliminisao Bavarce u polufinalu današnje Lige šampiona.

U poslednjem međusobnom duelu, Bajern je slavio pobedu u Beogradu nakon preokreta – 3:2.
Drugu godinu zaredom Crvena zvezda igra u društvu 32 najbolja evropska tima, a protivnici našeg šampiona u elitnom klupskom takmičenju su Bajern, Totenhem i Olimpijakos.
Bavarci su do sada pet puta bili prvaci Starog kontinenta, tri puta klupski prvaci sveta, imaju po jednu titulu u Kupu Uefa i Kupu pobednika kupova, a osvajali su i Superkup Evrope u prebogatoj istoriji, tokom koje su postali i ubedljivo najtrofejniji tim u Nemačkoj sa čak 29 šampionskih titula, ali i 19 nacionalnih kupova.
Prošle sezone, Bajern je osvojio duplu krunu pod vođstvom trenera Nika Kovača, nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske i bivšeg fudbalera Bajerna. Ipak, neuspeh su doživeli u Ligi šampiona, koju su završili u osmini finala porazom od Liverpula, koji je kasnije osvojio titulu prvaka Evrope.
Pred duel sa Bavarcima, trener Zvezde Vladan Milojević i nemački fudbaler u redovima srpske ekipe Marko Marin u nekoliko navrata pomenuli su kvalitet protivnika, ali i to da se Zvezda ne plaši rivala.

"Nama je od početka bilo nebitno s kim ćemo igrati, imam respekt prema svima koji igraju u LŠ. Ono što bi mi trebalo da uradimo jeste da igramo i uživamo protiv renomiranog protivnika, koji je pretendent na trofej. Mi, s druge strane, prepuštamo ulogu favorita svima, ali se nikoga ne plašimo. Daćemo maksimum sutra, a videćemo za koliko će to biti dovoljno", rekao je Milojević. 
"Biće pun stadion, nadam se da će biti dosta naših navijača i lep ambijent i za nas. A o njima ne treba trošiti reči. Odličan tim. Nadam se da ćemo sutra igrati bolje nego što smo prošle godine igrali u gostima u Ligi šampiona i napraviti korak više", dodao je Marin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRVENO-BELI STARTUJU SA BITKAMA U LIGI ŠAMPIONA: Zvezdo, šokiraj opet taj Minhen

Izvor: Kurir, 18.Sep.2019, 01:12

Došao je i taj dan! Bajern - Crvena zvezda. Kakav spektakularan početak učešća u Ligi šampiona za prvaka Srbije. Gostovanje velikom Bajernu na Alijanc areni.

Nastavak na Kurir...

Ne zaboravite, Bajern - Zvezda počinje već u 16h, samo što ovu utakmicu retko ko pominje!

Izvor: Sportske.net, 18.Sep.2019

Nije najavljen ni TV prenos, za razliku od večerašnjeg spektakla....Kao i prošle jeseni, osim Zvezdinog prvog tima, i njeni omladinci će se takmičiti u grupnoj fazi Lige šampiona, protiv Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa...Kao uvod u večerašnji (21h) meč seniorskih timova na ''Alijanc Areni'',...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.